cola Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 Z uwagi na to iż szukalem went. 92mm i wedle waszych porad - wybor moj padl na Noiseblockera, a ten jest teraz nieosiagalny, firma www.angela.pl bedzie miala w swojej ofercie went. YS-Tech. Sprzedawca chwali, ze sa to went. podobnej klasy co Papst. Do wyciszenia pozostaly mi dwa wentyle, Jamicon Typhoon i w zasilce w Chieftecu. Tam oczywiscie wyladuje Papst. http://www.jamicon.pl/rozne/tajfun.htm Moje pytanie jest nastepujace. Oto te dwa wentylatory: http://www.pc-cooling.de/catalog/artikelde...products_id=251 http://www.pc-cooling.de/catalog/artikelde...roducts_id=3425 Wszystkie went. mam podlaczone pod panel Zalmana i ... jesli wezme ten cichszy to czy nie okaze sie ze bedzie cichy, ale nie schlodzi mojego procka. Ten drugi ma ponad 30 db, wiec to chyba juz przesada ... Dzieki z gory za kazda rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2004 IMO średnia półka. coś jak CM/AKASA, nie licząc modeli YS-TECH wykonanych na łożysku TMD. Bo te to są eleganckie i śmiało można je zanabyć, choć nie dmuchają bardzo z uwagi na małe rozmiary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 IMO średnia półka. coś jak CM/AKASA, nie licząc modeli YS-TECH wykonanych na łożysku TMD. Bo te to są eleganckie i śmiało można je zanabyć, choć nie dmuchają bardzo z uwagi na małe rozmiary. Srednia polka, to raczej nie dotyczy wentyli Y.S.tech green label, zaloze sie ze nie sluchales ich w akcji a opierasz sie na modelach o wiekszej wydajnosci (glosnych). Zobacz ten test YStech zawsze w pierwszej 3 najcichszych na rowni z papstami. Wentyle TMD do cichych raczej nie naleza. http://www.silenthardware.de/content/view/58/3/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 Aiki a jaki yensun to niby jest "green label" ? Bo moje oczy takich nie widziały. A jeżeli mówisz o yensunach sprzedawanych m.in przez blacknoise, no to może i są ciche ale tylko dzięki temu że są to dość (1600 i mnie) wolne wentylatory. A to już jak każdy się domyśla 3/4 sukcesu. A IMO łożysko w ys nie jest złe, ale też nie należy do wyżyn techiki precyzyjnej, dlatego uważam że to pieniądz wydany bardziej na marketing i na "coś", co nazywam filozofią Noiseblocker'a..... czyli gówienko w złotym papierku, jak na produkt z górnej półki. bez ściem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 update. Wiem już Aiki o co Ci chodziło z green label :wink: No to mam w śmieciach takie coś od jakiegoś czasu, zresztą przeróżne ys znajduje u siebie, brązowe, niebieskie, zielone i żółte. I jakoś róznicą wykonania się NIE różnią. Może dużo głośniejszy od papsta 8412, taki ys nie jest, ale jakością wykonania do pięt mu nie dorasta. A ceną pewnie znając życie dorośnie. ehh ps. a ja obstawiam że ys'owe, tmd są fajniusie. a jak ładnie zrobione. zresztą chyba już tmd II można kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 10 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2004 update. Wiem już Aiki o co Ci chodziło z green label :wink: No to mam w śmieciach takie coś od jakiegoś czasu, zresztą przeróżne ys znajduje u siebie, brązowe, niebieskie, zielone i żółte. I jakoś róznicą wykonania się NIE różnią. Może dużo głośniejszy od papsta 8412, taki ys nie jest, ale jakością wykonania do pięt mu nie dorasta. A ceną pewnie znając życie dorośnie. ehh ps. a ja obstawiam że ys'owe, tmd są fajniusie. a jak ładnie zrobione. zresztą chyba już tmd II można kupić Chodzi o nowa serie a nie stare z zielona naklejka. Co do jakosci to powiem tak wykonanie poziom ponad przecietny faktycznie papst jest wykonany lepiej ale ostatnio papsty to loteria przynajmniej w Polsce duzo jest egrzemplarzy glosniejszych niz powinno. Co do obrotow to chyba wiekszosc cichych wentyli ma 1600 obr. a przeplyw 40 m3/h 17 dB to wiecej niz papst 8412. Nie mowie ze Papst jest gorszy bo nie jest ale zobacz sam cena papsta 8412 w Niemczech okolo 14 euro YStech okolo 8 wiec jest to ciekawa alternatywa. Co do lozysk to chyba tez nie sa najgorsze maja 80.000 h tyle co 8412. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 11 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2004 ja powiem tyle - jezeli Delta (producent znakomitych i niezwykle głośnych wiatraków 7000RPM) w swoich "cichych" zasilaczach uzywa YS - to chyba coś znaczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cola Opublikowano 12 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2004 Wzialem w koncu Enermaxa :) Po zdjeciu grilla jak na went. 92mm chodzi cicho :) Polecam. Hmmm, dopiero jak wsadzilem go do budy i zamontowalem na Typhoona, wcale nie jest taki cichy. Tylko na najmniejszych obrotach nie slychac go, ale wystarczy troche podkrecic rpm a swist gotowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...