Skocz do zawartości
Al Bundy

Dredy - o co chodzi??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pewien problem.

Mam dredy od okolo 2 miesiecy i codziennie musze je dokrecac, inaczej sie rozwalaja i wygladaja prawie jak normalnie wlosy.

Czy jest jakis sposob zeby sprawic aby one byly normalne i zebym nie musial ich tak czesto dokrecac :?:

Jak co, prosze na gg lub mail:

kubik@op.pl

gg: 662244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, sam kiedys mialem sobie robic dredy, ale po tym jak dowiedzialem sie ze jeden koles, ktoremu sie znudzily, przecial jednego i z niego wylecialy biale robaczki, stwierdzilem ze nie robie i scialem wlosy. Takze w sumie odradzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taaa,a ja kiedys slyszalem ze policja chodzi po domach z prokuratorem ,ktory wypisuje nakazy rewizji przed drzwiami bo szukaja pirackich plyt,a za jedna empetrojke trzeba placic 5zl :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, ze temat troche stary i go wskrzeszam ale wypowidz mnie rozbawila...

"]Witam, sam kiedys mialem sobie robic dredy, ale po tym jak dowiedzialem sie ze jeden koles, ktoremu sie znudzily, przecial jednego i z niego wylecialy biale robaczki, stwierdzilem ze nie robie i scialem wlosy. Takze w sumie odradzam.

BUAHAHAHA

zastanawiales sie jak one mogly tam zyć? Wlosy jadly, a moze siebie nawzajem?

Jak sie przetnie dreda tylko ze takiego co troche ma to jest cos takiego jakby glina... czyli niewyplukane mydlo po myciu...

dredy sie w domowych warunkach tapiruje, a potem same sie ukladaja.... poszukaj faq bendziesz wiedzial( matula ci zrobi :F)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, ze temat troche stary i go wskrzeszam ale wypowidz mnie rozbawila...

"]Witam, sam kiedys mialem sobie robic dredy, ale po tym jak dowiedzialem sie ze jeden koles, ktoremu sie znudzily, przecial jednego i z niego wylecialy biale robaczki, stwierdzilem ze nie robie i scialem wlosy. Takze w sumie odradzam.

BUAHAHAHA

zastanawiales sie jak one mogly tam zyć? Wlosy jadly, a moze siebie nawzajem?

Jak sie przetnie dreda tylko ze takiego co troche ma to jest cos takiego jakby glina... czyli niewyplukane mydlo po myciu...

dredy sie w domowych warunkach tapiruje, a potem same sie ukladaja.... poszukaj faq bendziesz wiedzial( matula ci zrobi :F)

robaczki faktycznie smieszne i obrzydliwe zarazem. co do tapirowania - ok zgoda, co do 'gliny' w dredach - nie. miales kiedys dredy? zadnej gliny czy innego syfu we wlosach sie nie bedzie mialo o ile dba sie o swoja higiene. czy swoje wlosy myjesz mydlem? ja z reguly uzywam szamponu, wiec nie wyobrazam sobie abym mial we wlosach jakies jego widoczne pozostalosci. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale koles mial dreda 3lata no dlugi byl i sciol, w srodku bylo cos przypominajacego gline czyli jakies brud, niewyplukane mydlo/szmpon itd.

Może ktoś kiedyś qpe temu kolesiowi na dredy zrobił i do końca tego nie zmył ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za arheologię, ale skoro temat jest to nie będe zakładać nowego :P Chciałbym się dowiedzeć, czy ktoś z was orientuje się w cenie, za ile robi się dredy ? No i czy jest może ktoś z okolic Bytomia, kto mógłby je wykonać za symboliczną opłatą :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Profesjonalnie wykonuje się dredy za pomocą szydełka, na włosach niemal każdej długości. Przeciętny czas wykonania dredów w salonie fryzjerskim wynosi ok. 10 godzin, a koszt - ok. 1000 zł. Jeśli jednak mniej zależy nam na profesjonalizmie, rezygnując z wizyty w dobrym salonie, możemy zaoszczędzić nawet do 600 zł (!) Najłatwiej uzyskać dredy z włosów nadwerężonych, porowatych, bez tendencji do wyślizgiwania się.

Pielęgnacja dredów to przede wszystkim dbałość o higienę skóry głowy, częstość mycia, tak jak zawsze, zależy od ilości wytwarzanego przez skórę łoju. W zasadzie po każdym myciu dredy wymagają dokręcania.

Jedynym sposobem na pozbycie się dredów jest ich ścięcie. Nie praktykuje się rozkręcania dredów, gdyż włosy takie są już zbyt zniszczone.

http://www.fryzjerzy.pl/index.php?fr=artykuly&co=dredy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi