Skocz do zawartości
fit

Nforce2 dual channel suxx?

Rekomendowane odpowiedzi

mam 4 kostki Hynixów 512 D43, wszystkie POJEDYNCZO chodzą na 248 MHz primestable @2.6V (wiecej pewnie NF7-S nie daje rady - na 250 prime wali komunikat "error writing temp file")

2 kostki (dowolne) dual channel - 240MHz ale przy 2,9V !!!! na 2,6V nawet BIOS nie wstaje - wydajnoasc okolo 3460 w AIDA (11-4-3-2,5)

2 kostki single channel chodzą na 242MHz na 2.6V prime stable i AIDA 3560 !!!! (11-4-3-2,5)

mozecie opisac swoje doswiadczenia s 2koscmi single i 2 dual ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie nie było róznicy w oc, w dualu nic sie nie zmieniło

update ja bym miałtakie pytanko czym chłodzisz nb ??  bo wydaje mi sie ze tutaj mzoe byc problem, przy takich wartoscich fsb nie mzona zapomieć ochłodzeniu nb i sb

U mnie na twinmosach CH-5 bez różnicy (no może z 2 MHz) ...

Niektóre kostki po prostu nie cierpią duala ... miałem BH-5 co max ciągnęły 225 w dualu a w singlu 250 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 1x512MB TwinMOS ddr400 - w singlu smiga FSB220 (11-3-2-2CL @ 2,7V w biosie). W dualu (identyczna kostka qpowana dla qmpla) stabilnosc do poziomu niecoi ponad FSB190... Powyzej byly problemy... choc to dosc dawno bylo - od tego czasu wiele nowych biosow wyszlo, wiec nie wiem czy teraz tez by tak bylo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi