DomanR Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Witam! Mam następujący problem. Mam dwa kompy połączone w sieci. Kiedy uruchomi się jednego kompa to ten wysyła jakiś impuls przez sieć i powoduje że uruchamia się drugi!!! Wcześniej też miałem coś takiego i wyłączyłem w BIOS'ie opcję "Wake-up On LAN". Teraz zmieniłem kompa i wyłączenie tej opcji już nie pomaga. Co jeszcze trzeba zmienić w BIOS'ie (bo to chyba tu jest problem)? Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havranek Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 I jak tu nie wierzyć w duchy w epoce komputeryzacji? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Odlacz kabelek laczacy sieciowke i mobo, jest tylko jeden taki, odpowiada on za magicpocket czyli budzenie kompa, musi pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Odlacz kabelek laczacy sieciowke i mobo, jest tylko jeden taki, odpowiada on za magicpocket czyli budzenie kompa, musi pomoc. Problem w tym że karta jest wbudowana i jest to pewnie podłączone na stale :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Odlacz kabelek laczacy sieciowke i mobo, jest tylko jeden taki, odpowiada on za magicpocket czyli budzenie kompa, musi pomoc. Problem w tym że karta jest wbudowana i jest to pewnie podłączone na stale :( uaaaaaaa proponuje kupic sieciowki... Compexa np nie sa drogie a naprawde warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Czy "uaaaaaa" oznacza, że wbudowane sieciówki to badziew (ta moja jest 10/100 na Realteku więc chyba nie), czy że nie rozwiąże mojego problemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Czy "uaaaaaa" oznacza, że wbudowane sieciówki to badziew (ta moja jest 10/100 na Realteku więc chyba nie), czy że nie rozwiąże mojego problemu? porzadne moze i sa ale ciezka sprawa... dlatego nie kupuje plyt z czym kolwiek wbudowanym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Bo sieciówkę na PCI to ja mam, ale skoro mam też wbudowaną to chciałem ją wykorzystać, a z tą na PCI włożyć do innego kompa. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły czy da się wyłączyć to uruchamianie kompa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 22 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2002 sprobuj zaktualizowac BIOS moze pomoze, albo poszukaj na plycie mozliwe ze jest jakas zworka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Poczytaj w instrukcji do plyty. A moze jakis soft do tego jest, moze nowy bios to poprawia bo przeciez wylaczenie wake on lan w biosie powinno zadzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Poprostu jeden drugiem zazdrosci i tez chce byc wlaczony i uzywany :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 a moze wol wylacz w biosie, ale to i tak dziwne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Już jest wszystko OK. Pogrzebałem jeszcze trochę w BIOS'ie i chyba po wyłączeniu "PME Events Wake Up" (cokolwiek to jest :) komp przestał się sam uruchamiać. Dzięki wszystkim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...