Skocz do zawartości
DomanR

!!! Samoczynne uruchamianie się kompa !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam następujący problem. Mam dwa kompy połączone w sieci. Kiedy uruchomi się jednego kompa to ten wysyła jakiś impuls przez sieć i powoduje że uruchamia się drugi!!!

Wcześniej też miałem coś takiego i wyłączyłem w BIOS'ie opcję "Wake-up On LAN". Teraz zmieniłem kompa i wyłączenie tej opcji już nie pomaga. Co jeszcze trzeba zmienić w BIOS'ie (bo to chyba tu jest problem)?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odlacz kabelek laczacy sieciowke i mobo, jest tylko jeden taki, odpowiada on za magicpocket czyli budzenie kompa, musi pomoc.

Problem w tym że karta jest wbudowana i jest to pewnie podłączone na stale :(

uaaaaaaa proponuje kupic sieciowki... Compexa np nie sa drogie a naprawde warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy "uaaaaaa" oznacza, że wbudowane sieciówki to badziew (ta moja jest 10/100 na Realteku więc chyba nie), czy że nie rozwiąże mojego problemu?

porzadne moze i sa ale ciezka sprawa... dlatego nie kupuje plyt z czym kolwiek wbudowanym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo sieciówkę na PCI to ja mam, ale skoro mam też wbudowaną to chciałem ją wykorzystać, a z tą na PCI włożyć do innego kompa. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły czy da się wyłączyć to uruchamianie kompa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...