Skocz do zawartości
boy

OCZ PC3500 Performance Dual Ch vs Hynix D43

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pamięci OCZ ale nie mam pojęcia co jest pod tym ładnym miedzianym radiatorkiem. Może mi ktoś powie? Nie chcem tego ściągać...

Czy będą lepsze niż 2x256MB Hynix D43?

A może w ogóle kupić jedną kość 512MB? Wydajność dużo spadnie w stosunku do Dual Channel?

Z góry dzięki za odpowiedzi, jestem w trakcie czytania innych tematów, ale trochę mi się śpieszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadajesz lamerskie pytania.

'na jakiej magistrali pojda' - to zalezy od bardzo wielu czynnikow.

od sztuki jaka Ci sie trafi...

od timingow...

od napiecia...

od mozliwosci plyty...

jesli chcesz zadawac takie pytaniem choc troche je sprecyzuj - a tak wychodzi: 'mam athlona 2000+, na ile MHz mi pojdzie'.

rownie dobrze mozesz pojsc do cyganki zeby Ci powrozyla z reki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba widać jaki mam pozostały sprzęt w podpisie, pytając na jakiej magistrali maksymalnie pójdą, wiadomo, że mnie mało timingi obchodzą. Masz coś z oczami czy problemy z myśleniem?

Najłatwiej kogoś lamą nazwać, łatwiej niż na pytanie odpowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe :) ale sie rozmowa zrobila :)

mam OCZ EL PC3500 2x256, wiec troche inny model, takie mam:

http://www.ocztechnology.com/products/memo...00_Dual_Channel

teraz chodza u mnie na cl2-2-3-6 przy fsb 228 Mhz, napiecie 2.85 V (wiecej plyta nie da)

max co przy 2.85 V osiagnalem to 234 MHz, przy cl2,5-3-3-8.

Wieksze napiecie napewno bardziej je rozhula :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pamięci OCZ ale nie mam pojęcia co jest pod tym ładnym miedzianym radiatorkiem. Może mi ktoś powie? Nie chcem tego ściągać...

Czy będą lepsze niż 2x256MB Hynix D43?

A może w ogóle kupić jedną kość 512MB? Wydajność dużo spadnie w stosunku do Dual Channel?

Z góry dzięki za odpowiedzi, jestem w trakcie czytania innych tematów, ale trochę mi się śpieszy.

Ktoś w ogóle ma te pamięci? Na jakiej maksymalnie magistrali polecą?

jak masz to sam sprawdzaj, wiem że już sprzedałeś ale popatrz jakie debilne rzeczy piszesz. "kupiłem dzbanek zawinięty w papier. jakiego koloru jest dzbanek ? " sam musisz sprawdzić i dobrze że cię zjechali, mieli rację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pie....., co za gość, słyszałeś kiedyś o gwarancji? Pytam, bo nie wiem na jakim jest PCB i jakiej firmy są kości, czy w tym było coś trudnego do zrozumienia?

Po kiego jest to forum? Żeby można było się dowiedzieć czegoś od ludzi którzy zrobili to przede mną.

A ten mi tu a dzbankach. Zamknijcie temat, bo już dawno nieważny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi