Skocz do zawartości
liberator

Niewystarczająca płyta?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam plyte glowna asus A7v133C i athlona XP 1700+. Jak narazie nie podkrecalem go ale teraz mam taki zamiar tylko ze slyszalem ze moja plyta glowna jest tylko do 1,5GHz czy to prawda? A jesli tak to jezeli podkrece procka zalozmy do 1,6Ghz to co sie stanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam plyte glowna asus A7v133C i athlona XP 1700+. Jak narazie nie podkrecalem go ale teraz mam taki zamiar tylko ze slyszalem ze moja plyta glowna jest tylko do 1,5GHz czy to prawda? A jesli tak to jezeli podkrece procka zalozmy do 1,6Ghz to co sie stanie?

Nic się nie stanie, bedziesz miał 1,6ghz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodzenie na Cpu ostatnio wymienialem radiator mam alu ale mam noiseblockera S2. W tej chwili temp CPU stress to jakies 44C. Czyli na plycie wystarczy do chlodzenia radiator? 1,6 GHz to podalem tak dla przykladu bede staral sie bardziej go podkrecic tym bardziej ze niedlugo pewnie zaloze sobie chlodzenie wodne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego bez c, ale z RAIDem IDE. Na nim teraz siedzi antek 1,9+ bez kręcenia (1,66) i nic się złego nie dzieje. Conajwyżej bedziesz potrzebował nowego BIOSu. Jedna rada. Wsadź sobie dobrą zasiłkę i wentyl z nadmuchem na stabilizatory napięcia na płycie, bo powyżej 1,75V grzeją się jak piekarnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi