elmo Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 (edytowane) Wszyscy sie jaraja World of Warcraft, MU, Lineage2, Guild Wars lub Knight Online a ja bym kcial zaprezetowac Wam konkurencje o nazwie Ragnarok Online - moim zdaniem najlepszy MMoRPG jaki wyszedl! Screeny z gry: tu i tu Oficjalne serwery są płatne więc podaje linka do spisu serwerow prywatnych, darmowych: tutaj co potrzebne: RAG_SETUP0221 i SAK_SETUP0221 + dodatki do poszczegolnych serwerow Wymagania minimalne: CPU 500MHz, 128MB RAM, VGA Direct3D 8MB, 2GB miejsca na dysku, Win98/Me/2k/XP Wymagania zalecane: CPU 700MHz, 256MB RAM, VGA T&L Direct3D 32MB, 2GB miejsca na dysku, Win2k/XP Zalety gry (wedlug mnie wiec subiektywne): + klimaty anime/manga z jajem + multum ciekawych profesji postaci (Novice, SuperNovice, 6klas 1st Job, 13klas 2nd Job, 13klas 2nd Advance), powoli wdrazane są nowe: Expended Classes + kazda z profesji jest bardzo rozbudowana, mozna ja rozwijac na wiele sposobow + walki gildijne (War of Emperium) + walki z boss monsterami (MvP) + gigantyczny swiat (systematycznie rozbudowywany w patchach o nowe dungeony, fieldy) + ogromna roznorodnosc przeciwnikow etc. POLECAM!!! pozdrawiam elmo ---------------------------------------------------------------------------- UPDATE - przewodnik instalacji :D : 1) instalujesz RAG_SETUP0221 2) instalujesz SAK_SETUP0221 do tego samego folderu 3) uruchamiasz ragnarok.exe i czekasz na patche ... po spatchowaniu klikasz Exit 4) uruchamiasz sakray.exe i czekasz na patche ... po spatchowaniu klikasz Exit 5) instalujesz patcha od danego serwera 6) rejestrujesz sie na danym serwerze (info jak powinno byc na stronie serwerka) 6) uruchamisz gre zawsze przez aplikacje serwera (np. KDR.exe, ChechRO.exe, ....) logujesz sie i grasz :D Edytowane 26 Marca 2006 przez elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 Może być fajne tylko szkoda że linki nie działają :( Gdy tylko zaczną to zasysam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 u mnie wszystkie linki dzialaja , jutro mam nadzieje ze juz popykam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 grafika ssie :> moo rulez :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 U mnie też już działają :D Tylko troche dużo zajmują pliki a nie chce mi się na noc kompa zostawiać bo nie zasne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 o w morde, ta gra to coś dla mnie:D mniam, smakowity kąsek, i pewnie lepszy od MU, bo wiecie, w takich grach grafa to sprawa drugoplanowa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 16 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2004 grafika ssie :> (...) w takich grach grafa to sprawa drugoplanowa :P powiadam wam grafika nie ssie ... jest bardzo schludna i ladna pozdrawiam elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 eh, nie wiem czemu przy instalacji tego największego pliku wywala błąd :? :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 eh, nie wiem czemu przy instalacji tego największego pliku wywala błąd :? :?:powody moga byc takie: 1) za malo miejsca na dysku (wymaga ponad 850mb) 2) windows98/me (w sumie powinna dzilac na takim systemie ale zalecane jest 2k/xp) 3) lub najgorsze uszkodzony jakis sektor pliku O_o i trzeba jeszcze raz sciagac :oops: innych pomyslow niemam :? ps. fajny pulpit - skad go masz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 http://www.jucaushii.ro/img/BloodRayne2_ar...artworks/10.jpg :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 fajny pulpitprawda :D od pół roku mam taki sam i się nie znudził, a to musi coś znaczyć nie :D nierstety, muszę ściągać jeszcze raz :? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 grał ktos moze w Priston Tale?? tez wypiasiony MMoRPG .... www.pristontale.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Jak fajny to się ściągnie i pogra ;) Ja narazie katuje Knight Online :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 Jak fajny to się ściągnie i pogra ;) Ja narazie katuje Knight Online :Dczas przerwac katowanie i sprobowac czegos nowego (czyt. Ragnarok :D ) pozdrawiam elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 za namowa elmo , sciagnalem gierke i musze powiedziec ze nie zaluje , gra jest wysmienita ! , nie nudzi sie tak szybko jak np mu , potworow to jest tam hohoho i jeszcze wiecej , mozliwosc zwiekszania poziomu przedmiotow i wiele wiele wiecej rzeczy o ktorych pewnie nie snilem ;] , jesli komus sie podoba mu albo uo , napewno nie pozaluje grajac w Ragnorak ! ;) PS. elmo thx za pomoc na poczatku , co ja bym bez Ciebie zrobil 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 20 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2004 PS. elmo thx za pomoc na poczatku , co ja bym bez Ciebie zrobil 8) no problem :P ----------------- a tu ladny gif na podstawie gry (widzimy na nim dwoch Assasinow) prawda ze smaczne? :twisted: pozdrawiam elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stalin90 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Gra jest fajna i przyjamna w graniu, grafika tez niczego sobie. Naprawde mi sie podoba. SCIAGAC I GRAC-to rozkaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 23 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2004 No no... jak ostatnio na gry nie moge patrzeć to powiem Ci, ze mnie tym zainteresowałeś :) Sciągam sobie już i obczajam :) Thx za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 O jaki wypas!!!! Ale to moze byc boskie!!! Juz zasysam, moze nie przekrocze 5GB :). zero lagow - host w szwecji No to i bardzo dobrze :). Dzisiaj w KO byly taaaaakie lagi ze nie szlo grac :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Hmm a ja mam problem z ta gra :( nie lanczy mi sie wogule z zadnym serverem, wywala 'connection failed' a jak sprawdzalem to nawet bajta w net nie wysyla :P (jesli ktos mial podobny problem i wie jak go rozwiazac to zapraszam na priv) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 powiadam wam grafika nie ssie ... jest bardzo schludna i ladna pozdrawiam elmo Wiesz może jak identyfikować przedmioty? Znalazłem kilka mieczy i każdy mam jako "niezidentyfikowany". Szukałem już na różnych stronach i forach i nigdzie nic na ten temat nie mogłem znaleźć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Wiesz może jak identyfikować przedmioty? Znalazłem kilka mieczy i każdy mam jako "niezidentyfikowany". Szukałem już na różnych stronach i forach i nigdzie nic na ten temat nie mogłem znaleźć.identyfikuje sie magniferem :D mozesz go kupic w sklepach gdzie sa potiony :) albo poprosic o identyfikacje za darmo merchanta :D (tych z taczkami) pozdrawiam elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evil_kat Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 mi wywala instalacje na 98% :| chyba bede musial jeszcze raz sciagnac :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 :? A mnie wsio się zainstalowało poprawnie, spatchowało, zarejestrowałem się na XENO, loguję i nic ... niemogę się połączyć z serverem .... PS: wykonano wg przepisu elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 :? A mnie wsio się zainstalowało poprawnie, spatchowało, zarejestrowałem się na XENO, loguję i nic ... niemogę się połączyć z serverem .... PS: wykonano wg przepisu elmo mozliwe ze oficjalny patch ma w sobie zawarte stare ip zmien linijkie adress w sclientinfo.xml zawartym w folderze data (edytujac notanikiem) na: <address>213.112.16.229</address> pozdrawiam elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Dzięki Elmo !! Teraz wszystko działa jak trzeba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worek Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 kurde, zaistniały pewne problemy - otóż - na Xeno3 są straaaaaaaaaaaaaaaaaaaszne lagi. wygląda to mnie j wienj tak ze jak naciskam gdzies, żeby mój hero przeszedł, to on 2 sec stoi ,a dopiero potem sie rusza (a momentami to czekam ze 20 sec) . A i zrboiłem wszystko zgodnie z przepisem Elmo, a tu takie krzaczki mnie atakują ach - no i jeszcze coś - co drugie włączenie gry , gdy z niej wychodze, to mi wali reseta - regularnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 kurde, zaistniały pewne problemy - otóż - na Xeno3 są straaaaaaaaaaaaaaaaaaaszne lagi. wygląda to mnie j wienj tak ze jak naciskam gdzies, żeby mój hero przeszedł, to on 2 sec stoi ,a dopiero potem sie rusza (a momentami to czekam ze 20 sec) .rzeczywiscie Xeno ostatnio strasznie laczy .. i to co pisalem o zerowych lagach w glownym poscie jest nieaktualne (mam nadzieje ze tymczasowo) .. sam zastanawiam sie nad innym serwerem A i zrboiłem wszystko zgodnie z przepisem Elmo, a tu takie krzaczki mnie atakują.jest taki blad w oficjalnym patchu, w moim to wyelyminowalem ... podaj mi maila na pm to ci przysle malutki pliczek naprawiajacy ten problem a jesli chodzi o resety .. coz niemam pojecia jak ci pomoc - nigdy niespotkalem sie z taka sytuacja pozdrawiam elmo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Hey Elmo może wystaw gdzieś ten pliczek ??? Mnie też by się przydał. Co do lagów to ja mam minimalne i to raczej przez osła w tle ;) Resety ?? Mnie to raczej wygląda na problemy z kompem, a nie Ragna ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worek Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 mój mail taxx@tenbit.pl a co do tych lagówe to cofam co powiedziałem - poprostu zwolniła mi neostrada po przekrroczeniu 5GB do 32 kilów więc to chyba wszystko wyjaśnia :) teraz czekam do końca miesiąca i na patcha od Senior Elma :) spasiba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...