Anita Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Cześć chłopaki :) Mam jedno pytanie, a mianowicie jeżeli kupię zasilacz np. 360w to pobór prądu bez względu na to ile kart rozszerzeń i ogólnie podzespołów mam w kompie będzie taki sam - czyli 360w? Z góry dziękuję Wam za podpowiedź:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 nie , pobor nie bedzie napewno wiekszy od mocy zasilacza, a bedzie wynosił ttyle ile aktualnie pobieraja twoje podzespoły (zalezy od konfigu) czyli np 200W .. jesli sie myle niech mnie ktos poprawi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Jezeli chodzi ci o pobor z sieci to bedzie on wiekszy bo dochodza straty na zasilaczu. Jezeli chodzi ci o to ile z zasilacza bedzie pobierane to zalezy jakis masz sprzet w kompie. Im wiecej tego bedzie i im szybsze tym wiecej pradu bedzie pobierac z zasilacza a co za tym idzie z sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 to co piszecie odnosi sie do zasilaczy z aktywnym pfc, zasilcze z pasywnym pfc i bez pfc zjadają więcej prądu niż komputer (podzespoły) potrzebuje, każdy zasilacz ma pewne straty i zjada więcej prądu niż oddaje Pozdrawiam 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 no to beton , bo ja mam w swoim badziewiu 2 zasilacze :) już wiem czemu takie duże rachunki za prąd przychodzą :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anita Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Czyli jeżeli moja koleżanka ma 300 watowy zasilacz i taką samą konfiguracje sprzętpwą jak ja z tym że ja mam np. zasilacz 400 watowy to zużycie prądu będzie porównywalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 17 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2004 Jeżeli oba zasilacze mają podobne 'straty wewnętrzne' (sprawność) to tak, zużycie prądu będzie porównywalne. Z tą róźnicą że zasilacz 400-watowy będzie pracował na 'pół gwizdka'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...