sirTIM Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Najpierw po wlaczeniu pikalo 3 razy (bios AMI) czyli Base 64K memory failure, no to wyjalem ram, wsadzilem inny, ale nadal to samo, co sie okazalo ram jest dobry, sprawdzalem na innym kompie. Plyta GA-7ZMM ma jakas diode od DIMM, ktora sie swieci, nie wiem co to oznacza? Karta post pokazala d3 - Chipset initialization/auto memory detection. Kasowanie cmosu dalo tyle, ze teraz wogole nic sie nie odzywa, tylko staje na d3 i koniec:( Bios na pewno dobry. Na procku (duron) lekko ukruszone jadro, jednak nie wiem czy to jest przyczyna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 Może to o pamięć procka cache 64k chodzi, a nie o ram. Spróbuj na innym procu przetestować, albo swojego sprawdź gdzieś na innym sprzęcie. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 moze to byc wina cpu tego ukruszenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirTIM Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 no tak jak przeczuwalem, ktos nadkruszyl jadro i teraz sa jajca:( Ok sprobuje jakos sprawdzic tego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirTIM Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 procek jest dobry, wracam do punktu wejscia;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Skoro procek OK to może na początek odlącz wszystkie napędy od płyty zostaw tylko procka, ram i grafikę i spróbuj odpalić zobaczymy co się będzie działo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirTIM Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 to juz probowalem dawno i dzieje sie to samo. Grafika jest na plycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 No to odpowiedź sama się nasuwa, coś z tej trójki skoro nie procek i nie pamięć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirTIM Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 no tak, wiem niestety plyta sie musiala wypiac, tylko jestem ciekaw jaka byla przyczyna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...