Akard Opublikowano 18 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2004 sie ma ma plyte Gigabyte GA-7VRXP no i fakt bios ubogi jak nie wiem co ,a procka mam antek Xp1700+ JIUHB 0303 Programem EasyTune 4 wykrecilem z niego 1.8GHz. dalej jak krece to wraca do fabrycznych ustawien :? Jeszcze nie przepalilem mostkow ...moze to pomoze ...jak myslice ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Musisz zmienić mnożnik na wyższy, tylko w ten sposób bardziej podkręcisz. Poszukaj w BIOSie, w drugim(chyba- advanced) menu od góry czegoś takiego: CPU ratio / CPU multiplier i ustawiaj powyżej 11. Powinieneś dojechac do 12,5, jak się nie da, to podwyższaj napięcie i badaj temperaturę oczywiście. Jak będziesz chciał jeszcze wyżej, to chybanajlepiej przerobić na Mobile, najmniej roboty, i tym samym najbezpieczniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 19 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2004 Wiem ze bios w gigabyte jest bardzo ubogi ale sprobuj kombinacji klawiszy Ctrl+F1 powinno odblokowac inne funkcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...