Gość Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2002 Witam wszystkich,otuz mam taki dylemat ze zamierzam zlozyc sobie cichy,malo pozerajacy i tani pececik.Mam pytanie do osob ktore mialy lub maja procki VIA dotyczace faktycznej wydajnosci bo z testami to roznie bywa :wink: w zaleznosci od sponsora.Nie zamierzam grac w gry typu GTA3 tylko zwykle uzywanie kompa(tv,radio,mp3,divx) no czasem jakies starsze quejkowate gierki i jak sie te procki podkrecaja.Aktualnie posiadam to co w podpisie,komp chodzi prawie non stop i podstawowa rzecz jaka robi przez ten czas to podgrzewa powietrze :D Z gory dzieki za odpowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Jeśli chcesz to co masz napisane pod spodem wymienić na C3 to chyba zwariowałeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 No moze nie do konca mi odbilo,wszystko przemyslane.socket 370 jest jeszcze calkiem wydajny a jak by sie okazalo ze VIA jest jednak kompletnym niewypalem zawsze moge wrzucic jakiegos p3 ,wydajnosc podobna do durnia tylko cena intelowska :( Ale to sie wszystko rozstrzygnie po zebraniu opinii na temac tego procka,nara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 tez mialem podabne do Ciebie przemyslenia, cholera mnie brała jak tydzien non stop chodzil moj komp (ten z podpisu) zeby zassac UT 2003, skonczylo sie na tym ze kupilem Celka 366, plyte Intel 810 (total integra), 128 ram, dysk mialem i mam teraz drugiego kompa do edonkeyow, overnetow i innych takich progsow. Ale pozbywac sie Athlona nie przyszlo mi do glowy :D . Via C3 chcialem do tego kompa kupic ale w Poznaniu jest praktycznie niedostepny :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rob_e Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 VIA C3 nie jest nawet takim złym prockiem... wydajność c3 800 mhz jest na poziomie celka 600 - 667. Fakt - nie nadaje sie on do grania (przynajmniej nie we wszystko) tak jak duron czy celek (chociaż z gf2mx400 w q3a, sof2 itp. da sie pograć) ale z windows i aplikacjami typowo biurowymi lub intenetowymi (przegladarki, p2p itp) radzi sobie doskonale i nikt raczej nie jest w stanie wyczuć różnicy... nie jest to demon szybkości ale jest dosc wydajny i cichy (przedewszystkim) - na 800 mhz założony jest colerek z p133 :). Zresztą niedługo bedziemy mieli wysyp kompów z c3 - microsoft bedzie produkował z nimi swoje DreamPC Co do dostępności to zgadzam sie z walczym... w poznaniu raczej cieńko... hurtownie go nie maja, ale ja miałem jeszcze do niedawna ok 15 sztuk... co do oc to bez wysiłku chodzi na fsb 160 :) - dalej nie próbowałem bo płyta nie pozwala... tak wiec jesli ktos potrzebuje kompa do mp3, netu i office to c3 raczej sie do tego nadaje... http://www.overclockers.pl/recenzje/via_c3/ tu masz mały tescik tego proca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2002 Dzieki za odpowiedzi,chyba jednak kupie via 933 a durnia z plyta zostawie narazie na wszelki wypadek jakby mi sie odwidzialo :D ,jak poskladam to do kupy dam znac jak to chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...