5M@I_3[ Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 czyli co bardziej sie oplaca brac tego cristala niz swiftecha ? t jest 200zł roznicy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Oj cos czuje ze jednak swiftech bedzie wydajniejszy. Ksztalt pinow sie jednak troche rozni. Jest ich wiecej sa mniejsze i sa pod katem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5M@I_3[ Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Oj cos czuje ze jednak swiftech bedzie wydajniejszy. Ksztalt pinow sie jednak troche rozni. Jest ich wiecej sa mniejsze i sa pod katem.no czyli musze żebrać o dodatkowe 200zł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Ten tekst rozbawil mnie do lez "3C lepszy od protoplasty". Nie podwazam obiektywnosci testow, ale: 1. Jaki procesor? (to jest chyba najbardziej podstawowe pytanie, biorac jeszcze pod uwage, ze wydajnosci nie miecy sie w stopniach tylko w C/W) 2. Ile prob montowania bloku na CPU? 3. Jaki przeplyw? Sam wynik jest tez smiechu warty (powtarzam, ze nie obarczam nikogo z Was wina za test, po prostu odczyty sa z mobo i pewnie po pojedynczej probie montazu). wiesz jesli myslisz ze robic testy nowych rzeczy na jednym procu bez przekladania blokow i chodzace to przez 10 minut jest oplacalne... mylisz sie... ciesze sie ze dane testow rozsmieszyly... choc kogos. CO do autentycznosci zzobaczycie testy, sami przetestujecie i nei widze problemu. Blok z zasady ma byc dobry a nie NAJLEPSZY, chodzi o zrobienie dobrego czegos za bardzo dobra przystepna cene... a to chyba sie wlasnie udalo zrobic co do dokladnych wynikow testow nie sa dokladnie podane, wogole dziwie sie ze "wycieklo" cokolwiek, ale to juz osobna sprawa zalatwiona na prv :) btw: Lukas pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 ja nie wiem w ogole co wy tak na spiderMANie jezdzicie. on przeciez wyraznie napisal ze ten niby 'test' wcale testem nie jest [przyn. ja to tak odebralem] i nie jest to oficjalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Sluchaj a kto mu jezdzi??ja osobiscie tylko wyraam swoja opinie. Fajnie ze robia ten bloczek i kto wie czy sie na niego nie skusze ale chodzi o to ze mogliby byc bardziej orginalni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 fiero , nie chodzilo mi o ciebie ;) jak widzisz pisalem nt. tej 3C przewagi. a oryginalnosc to juz inna beczka.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 Fajnie ze robia ten bloczek i kto wie czy sie na niego nie skusze ale chodzi o to ze mogliby byc bardziej orginalni :) ciesze sie ze ktos sie cieszy z nami :D co do oryginalnosci kilka projektow jest, ale od czegos trzeba zaczac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2004 W dzisiejszych czasach gdzie WC rozwija sie szybko, trudno byc nie posądzonym o plagiat. No niestety tak juz jest. Co nie znaczy, że brak nowych projektów - sam mam kilka tylko brak narzędzi odpowiednich mnie ogranicza. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 ja nie wiem w ogole co wy tak na spiderMANie jezdzicie. on przeciez wyraznie napisal ze ten niby 'test' wcale testem nie jest [przyn. ja to tak odebralem] i nie jest to oficjalne.Dziekuje za zrozumienie, wlasnie to mialem na uwadze piszac :D Nie jest ten test testem. Czy jakos tak. To tylko wstepne rozeznanie przy probach prototypu. Finalne testy odbeda sie wkrotce po premierze bloku. To jest moje oficjalne stanowisko :D P.S. Co do orginalnosci rozwiazania... :D Coz gdybysmy zrobili blok podobny na przyklad do NUKLEONA, Whitewater'a, Cascade to tez byscie komentowali, zesmy nie oryginalni :D. mamy w zanadrzu kilka projektow, ale wymagaja One niestety wiekszych nakladow finansowych i najlepiej wlasnych maszyn do produkcji. Dopiero raczkujemy, wiec chcemy dac jak najwiecej za jak najmniej i mysle, ze sie udalo prawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Finalne testy odbeda sie wkrotce po premierze bloku. To jest moje oficjalne stanowisko :D To kiedy mniej więcej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 bloki sa juz w testach, niedlugo powinny sie pojawic wyniki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 "...konstrukcja 1+1 nie oznacza wcale rezygnacji z krocca pod katem 90 stopni nad rdzeniem... a co powiesz na rozwiazanie takie jak w Cascade w przypadku konstrukcji takich jak WW??" W przypadku blokow ala WW nie jest to wedlug mnie dobre rozwiazanie. Tutaj pozostanie zawsze martwe pole. Moze i roznica wielka nie bedzie, ale cos na pewno. Przy CASCADE problem jest mniejszy, bo tam woda jest wtlaczana bezposrednio do "cups'ow", czyli glowny obszar jest chlodzony tak samo. Niestety ciagle pozostaje martwe pole, ale jego negatywny wplyw nie jest tak duzy, jak dla WW. Nie jestem zwolennikiem rozwiazan 1+1 w przypadku wlotu nad jadrem. Lamie to symetrie i czesto minimalnie pogarsza wydajnosc. Rozumiem, ze wszystko rozchodzi sie o estetyke. "wiesz jesli myslisz ze robic testy nowych rzeczy na jednym procu bez przekladania blokow i chodzace to przez 10 minut jest oplacalne... mylisz sie... " - a czy ja tak napisalem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...