MeHow Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 tak ;] wiem ;] ;] ;] wystąpiłem jako ostatni rycerz MSI... niedługo i tak zmieniam na abita ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Płyty MSI nie są takie złe... :) trzeba je tylko umieścić w odpowiednim miejscu na rynku ;) Dla początkujących MSI to najlepszy wybór: szybkie, stabilne wydajnie. Ładnie wyglądają :) masa fajnego badziewia w komplecie. Ale do podkręcania się toto nie nadaje, a możliwości konfiguracji w BIOSie to słabe som ;) Żeby zacząć sie bawić w tym byzniesie to moim zdaniem MSI jest w sam raz. Na abita albo epoxa przyjdzie kiedyś czas ;) ekhm... moje msi rox ! :> może nie jest wydajne jak epox8rda+ , czy abit nf7, ale i tak ją lubię... lubię za czerwony kolor i mnożnik pci 1/5 :) Btw z testów które ja widziałem wynika że msi z serii delta są dużo szybsze od abita nf7 :) Może ja się nie znam, ale bios do mobo można zmienić TYLKO za pomocą programatora flash albo z dyskietki startowej, a do tego drugiego jest potrzebny post płyty i flopiak, którego nie masz ;) Można oczywiście z CD ale i tak komp musi zapostować. Tak więc kolejne MSI można nazwać ŚP :| Jeżeli tak sie sprawy mają to faktycznie nie najlepiej to wygląda :( Flopiaka i drugiego kompa jakoś załatwie... ale jeżeli musi zapostować to mrrr... nie bardzo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo83 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Co do tego że msi jest ładne to fakt, że dużo bajerów dają to też, ale że dla początkujących to dlaczego? Ja mam mojego msi i jedyne czego mi brakuje to ustawiania dzielnika pamięci ram z procem:( Poza tym jest wszystko (napięcia, timingi, fsb co 1mhz). Celka 2,6 kreciłem na niej na 3,8 (mało stabilnie praktycznie wcale) czy to słabo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanGąska Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Co do tego że msi jest ładne to fakt, że dużo bajerów dają to też, ale że dla początkujących to dlaczego? Ja mam mojego msi i jedyne czego mi brakuje to ustawiania dzielnika pamięci ram z procem:( Poza tym jest wszystko (napięcia, timingi, fsb co 1mhz). Celka 2,6 kreciłem na niej na 3,8 (mało stabilnie praktycznie wcale) czy to słabo? 1. nie bardzo dajesz sie podciągnąc pod kategorię początkujący 2.lepiej napisz co mam zrobić 8) heheheh ;) 3. widziałeś kiedyś bios w płytach abita?? ;) Flagowy model msi na nforcie2 miał mnożnik tylko do 13 czy 14. Żarty sobie robią, panie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Może ja się nie znam, ale bios do mobo można zmienić TYLKO za pomocą programatora flash albo z dyskietki startowej, a do tego drugiego jest potrzebny post płyty i flopiak, którego nie masz ;) Można oczywiście z CD ale i tak komp musi zapostować. Tak więc kolejne MSI można nazwać ŚP :|jeszcze jest spawanie na goraco :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelo83 Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 1. nie bardzo dajesz sie podciągnąc pod kategorię początkujący Why? 2.lepiej napisz co mam zrobić 8) heheheh ;) Postaram się dowiedzieć w msi co mi padło kiedyś bo miałem taki sam objaw, i jak się uda podżucę na forum :) 3. widziałeś kiedyś bios w płytach abita?? ;) Widziałem ale niestety już po zakupie mojego mobo - za późno trafiłem na forum - błędy się zdażają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Mialem nie zabierac glosu w kwestii plyt msi ale skjoro dyskusja zeszla na ten temat ;) Mialem w swoim zyciu juz 3 razy doczynienia z ta firma i niestety ani jednego nie wspominam mile ... Dla mnie to taki ecs tyle ze uwazajacy sie za lepszego ... Na serio z ecsami mialem mniej problemow niz z msi shitami :/ Pierwsza mobo to via 694t (chyba dobrze napisalem) Zero stabilnosci po podniesieniu nawet o 10 mhz magistrali, bios z kosmosu jedyne co cieszylo to migajace lampki ... drugi raz to msi 845pe max - moja zyciowa pomylka ... Konflikty non stop gryzlo sie wszystko z wszystkim, zly opis wyprowadzeni na port irdy w instrukcji przez co malo go nie spalilem, po pol roku zaczela padac - przy magistrali 145 wywalalo z 3d - okazalo sie ze chipset sie przegrzewa ... Moj gf ti 4200 nastepny blad - mimo ze mialem postanowenie ze nic juz nie kupie od msi w komputroniku karta ta byla w super promocji 360 zl ... wiec ja kupilem... Powiem tylko tyle ze sie wcale nie zdziwilem jak karta padla tydzien pozniej ... Zeby bylo ciekawiej na naprawe czekalem ponad miesiac ... Nigdy wiecej msi !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...