Skocz do zawartości
Marcin5611

Kto jeździ na rowerze i jest z lodzi??

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli jestescie z łodzi i jezdzicie na rowerach to przyjedzcie na Mase krytyczną

Najbliższa Masa Krytyczna odbędzie się 28 maja.

Spotykamy się jak zwykle na Pasażu Schillera, o godz. 18.00.

Wiecej na

https://gandalf.fic.uni.lodz.pl/masakrytyczna/

CZYM JEST MASA KRYTYCZNA?

W uproszczeniu: jest to spotkanie maksymalnie licznej grupy rowerzystów i ich wspólny przejazd przez miasto, dzięki czemu są lepiej widoczni i mogą bezpiecznie poruszać się po ulicach.

DLACZEGO I PO CO?

Pomyśl, ile razy jadąc rowerem spotykałeś(aś) się z chamstwem wielu kierowców (zajeżdżanie drogi, wymuszanie pierwszeństwa, parkowanie na i tak nielicznych drogach dla rowerów). Pomyśl również, ile razy wykonywałeś(aś) piruety wokół pieszych, chodzących nielegalnie po ścieżkach rowerowych.

CO TO DA?

Być może zaczną nas w końcu zauważać. TO TYLKO ZALEŻY OD WAS. Jeśli wciąż chcecie być traktowani jak zło konieczne, to dalej siedźcie w domu.

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to ludzi tam pracujących nic specjalnie nie mam mimo że mili to oni nie są, ale wysyłają te amory do pieprzonego sosnowca i sie nie interesuja co sie z nimi dzieje tylko czekaja i troche mnie wkurza ta ich niewiedza... bo ja sobie czekam i czekam a nie wiem co sie z amorkiem dzieje....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi