manczos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Witam :twisted: Mam problem z postawieniem ftp. Próbowałem już wieloma programami i nic :( . Gdy u siebie wejde na ftp://localhost/ śmiga ok. Ale gdy ktoś inny chce wejść pojawia się komunikat że "zajęty serwer" :( Bardzo proszę o pomoc - ogromnie mi zależy na ftp :lol: Mam łącze radiowe Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam :arrow: Manczos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 A jaki adres inni wpisują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manczos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 ftp://tu_moje_IP/ czyli: ftp://169.254.194.156 :arrow: Manczos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 inni == ludzie z sieci czy ludzie z zewnącz? W drugim wypadku może masz wewnętrzne ip i maskaradę? Może masz firewalla? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Z tego co widzę, to masz wszystkie porty poblokowane. -upd- Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że łączysz się z ip 213.25.186.xxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manczos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 tak z takiego. Tyle że jak wklepe te IP to owszem wchodzi na ftp, tyle że nie moje :evil: . W programie BulletProof FTP Server po uruchomieniu serva jest napisane: FTP Server On-line : IP(s) 169.254.194.156,169.254.131.103,172.16.0.26, on port 21. Ja klikając na te Ip wchodze normalnie, osoby z zewnątrz już nie. Zupełnie nie wiem o co chodzi Proszę o pomoc :oops: :arrow: Manczos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...