youseek Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Witam, mam problem. Otoz po zainstalowaniu procesora Barton 2500+ M na Abicie NF-7 S, do tego Cooler Master Aero 7+, 256 ram 400 Geil Ultra, zasilacz niefirmowy, 300 ale pewnie w rzeczywistosci mniej. Komputer nie startuje, tzn po chwili wylacza sie wszystko, swiatelko na plycie sie pali, i wydaje serie piskow, tak jakby byl to alarm temperaturowy. Z czym moze byc to zwiazane? Czy ktos mial podobny problem? Pozdrawiam Kamil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 28 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2004 Reset biosu/dokładne docisnięcie vga/ramu/tasm itd do plyty/ sprawdzenie czy cooler dobrze siedzi na procku/ sprawdzic czy wszystkie kable (np nieoizolowane są na swoim miejscu i czy cos nie powoduje zwarcia) w ostatecznosci moze byc ktorys podzespol uszkodzony np: ram ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Jeśli się boisz o zasilacz (ja bym się na twoim miejscu bał), to sprawdź miernikiem jakie masz napięcia w molexie. Morma jest 5% od wytycznych, czyli dla 12V (z uwagi na mobo, dla ciebie najważniejsze napięcie) max. 12,6V Powodzenia!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 Z własnego doświadczenia wiem, że czasami przy zmianie procka nie wystarczy reset biosu. Pomocnym w takiej sytuacji okazuje się wyjęcie bateryjki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
youseek Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 hehehehe jaki to czlowiek glupi. Niedawno czytalem ze ktos odwrocil radiator o 180 stopni... I teraz instalowalem swojego Aero i co... i klips od radiatora zahaczal o "przedzialke" obudowy (big tower). No i co zrobilem? Taaaa, odwrocilem radiator. Teraz juz jestem po demontarzu, calego coolera tez, po prostu zamienilem klips o 180 a radiator jest juz na swoim miejscu ;) Przepraszam za klopot :-)) Dzieki za odpowiedzi :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...