conte30 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Podczas kopiowania na dysk Maxtor SATA 200GB wyswietlil sie komunikat: opozniony zapis nie powiodl sie. Dysk zniknal z WinXP, widac go tylko w biosie, a przy uruchamianiu systemu zaczyna sie badanie jego spojnosci. W trakcie badania okazuje sie, ze rekory od 216 do 240 zawieraja bledy, po czym szybko pojawia sie i znika komunikat, ze usunieto bledne wpisy i... tyle widziano dysk, bo po zalogowaniu juz go nie widac. Co robic? Czy jest jakie lekarstwo? Czy jest szansa na odzyskanie danych? :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Kolego - SZUKAJ. Ten temat sie pojawia przynajmniej raz na tydzien. Jest milion topikow, w ktorych jest milion porad z nazwami narzedzi do odzyskiwania danych. Poza tym proponuje sobie przyjac haslo na dzis: "Backup moim przyjacielem". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 sprawdz molex'a - najlepiej zamien wtyk zasilania wymien tasme transmisji danych - kabel IDE, drogi nie jest a czasem sie przydaje sprawdz dysk narzedziami producenta - w twym przypadku PowerMax lub PowerDiag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conte30 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Dzięki. Sprawdziłem wszystkie możliwości, ostatnia mnie przeraża. PowerMax pokazał kod błedu: de9aa375 i sugerują oddanie dysku do serwisu. tylko jak odzyskać dane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Dzięki. Sprawdziłem wszystkie możliwości, ostatnia mnie przeraża. PowerMax pokazał kod błedu: de9aa375 i sugerują oddanie dysku do serwisu. tylko jak odzyskać dane? poszukaj za pomocą szukajki forumowej http://forum.purepc.pl/search.php a jak ci się nie chce to oddaj dysk do ontracka - oni odzyskają dane: http://www.ontrack.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 daj mu odpoczac na jakis czas ... po jakims czasie sprobuj podlaczyc go do innego pieca/systemu i przegrac wazne - podkreslam tylko wane dane!! serwis w www.mbm.com.pl chyba ci sie nie bedzie oplacal ... do dysku podchodza na "dzien dobry" od 250,- do 1200,- a dysk jesli na gwarancji jest do wymiany ... napisz na kartce nr bledu (to zaoszczedzi im - w serwisie -troche czasu) i rozbij im dysk na glowie :lol: powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 daj mu odpoczac na jakis czas ... po jakims czasie sprobuj podlaczyc go do innego pieca/systemu i przegrac wazne - podkreslam tylko wane dane!! serwis w www.mbm.com.pl chyba ci sie nie bedzie oplacal ... do dysku podchodza na "dzien dobry" od 250,- do 1200,- przesadzasz - odzyskiwalem tam dane Za diagnozę 500-1000 zł, za odzyskanie 5000-7000 zł chłopcy dobrzy są - odzyskali 99% danych, a dysk uczestniczył w dość poważnym wypadku Czy 7000 zł się nie opłaca ? a ile warte są dane na dysku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AleX69 Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 hmmm ... ja tam pracuje ... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...