szpak Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Aktóalnie posiadam płyte główna ECS K7S6A i mam mozliwosc wymiany tej płyty za naprawde małoł dopłata na ECS Via KT 333 chyba tak sie ona nazywa a w karzdym razie jest na tym własnie czipsecie i teraz nei wiem czy sie zamienic bo nie moge w netku znalesc recezji tej płyty na via moze ktos ja ma i wie jak sie ona sprawuje albo zna adres jakiejs recezji lub porównanai ...za pomoc z górki dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 26 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2002 niedawno kuzynce na tym kompa składałem i chodzi bardzo ładnie a i wydajnościowo niczego sobie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 nie zastanawiaj sie bierz tą na via 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Ja złożyłem na tym ECS K7VTA3 ver3 na KT333 kilka kompów ! Wszystko ekstra chodzi..... Ta Twoja płyta ma zmiane mnożnika, co prawda jest na SIS'ie ale ma mnożnik ! Ile wynosi ta dopłata ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Ja bym nie zmieniał. V-Link SIS-a ma 2 razy większy. Rób jak chcesz.....chyba, że są już płyty na SIS 746- o to był by czad 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 dopłata jest naprawde mała wynosi 10 `30 zł (sklep u znajomego :) ale na tej na via 333 chyba nie ma zadnej mozliwosci podkrecania tak ?? a na k7s6a z duronka 1000 mam 1100 i teraz jest pytanie czy lepiej miec wydajniejszy chipset via czy na troche słabszym sis-ie procesor o 100mhz szybszy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 w tym duronie trza cyba jednego mostka zamalować i będzie 1,85v i powinien pójść więcej. Słyszałem że ecsy na sisach to dosyć dobre płyty (jak za tą cene). raczej bym tego nei wymienił na kt333. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 na sisi moge zmienic napiecie na 1.85 bez malowani procka i idzie na 1120 ale na wiecej nie chce :( moze wie ktos jak by tu fsb ustawic aby było wiecej ...a na via jest zmiana czy jej nie ma ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Bierz Via KT333 to chyba proste. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zmieniłem swoje zdanie... bierz tego ECS'a na KT333 - jest możliwośc zmiany FSB ! Ma dzielnik 1/5 co umożliwia uzyskanie bezpiecznego FSB 166 MHz ! AMD szykuje się do wypuszczenia procków na FSB 166 więc stary SIS moze mieć problemy, a na tym KT333 wszystko bedzie OK ! PS Ja na tym KT333 z ECS'a puściłem AXP1600 na FSB 150 MHz i wszsytko chulało OK ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Ja również był bym za K7VTA v.3 Bardzo dobra płytka :) A poczytać o niej możesz np. tu: http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1636 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 no tak faktycznie jest wydajna ale czy z miego duronku 1000 bede mógł jak na k7s6a wyciagnac te 100 mhz wiecej ?? z tego co wyczytałem to ta płyta ma tylko takie zmiany fsb 100/133/140/150/166 a na k7s6a było ich znacznie wiecej a durek chodził na 11011037 a teraz nie wiem jak to bedzie ...bop na k7s6a na 13313333 nie startuje a tu wyglada na to ze tylko tak bede mógł ustawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 znajomy z serwisu mówił żeby brać płyty tylko na chipsetach via powód jest prosty są chyba najlepsze i z reguły nie ma z nimi żadnych problemów (z reguły) :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Ja tez mam podobu dylemat i chyba wybiore K7S6A bo ma zmiane mnosnika a K7VTA nie ma i nie wiedzialem jak narazie zadnego testu z ta plyta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 ...K7VTA nie ma i nie wiedzialem jak narazie zadnego testu z ta plyta. Patrz wyżej, podawałem już link do testu :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Feluke napisał: ...K7VTA nie ma i nie wiedzialem jak narazie zadnego testu z ta plyta. Patrz wyżej, podawałem już link do testu wszystko sie zgadza test jest ale tylko płyt na chipsecie kt 333 a nie ma testu porównywawczego płyt ECS np. ECS K7S6A ,K7S5A..I K7VAT3 NAJLEPIEJ PO POLSKU :)))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Co do tych częstotliwości ... to teraz odpaliłem taką płytkę i mam tak: przy default=100MHz - 100/33 - 110/33 - 120/30 a przy default=133MHz - 133/33 - 140/35 - 150/38 - 166/33 Osobiście poleciłbym Ci wymianę teraz K7S6A na K7VZA v.3, a za jakiś czas wymienisz tego D1000 na Athlona XP+ i sobie poszalejesz lepiej niż na tym Sis'ie. Niewykluczone też, że za jakiś czas pojawią się nowesze wersje biosu z szerszą paletą częstotliwości - czy to od ECS'a, czy też jakieś modyfikowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 no jak tak to via Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 w takim razie zamienie sisa na via dzieki za pomoc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 myślałem ze na tych z via nie da sie krecic , ale jak sie da no to bierz via Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Osobiście poleciłbym Ci wymianę teraz K7S6A na K7VZA v.3 chyba na K7VTA3 ver 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 ja mam plytke na sisie i chodzi bardzo ladnie, zostaw sobie sisa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 ja tez ma płyte na sisi i tez mi ładnie smiga ale zawsze moze chodzic lepiej na via :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Osobiście poleciłbym Ci wymianę teraz K7S6A na K7VZA v.3 chyba na K7VTA3 ver 3Dokładnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 z ECSem jest tak że mozna trafić na pięknie pracującą sztukę (jak ja na K7VZA) ale można trafić też na padakę :( , po prostu ECS ma znaczny rozrzut jakościowy. Moje propozycja: jesli K7S6A dziala spox i jesteś zadowolony to nie zmieniaj bo nie wiadomo na co trafisz. Nowe produkty ECSa są coraz lepsze ale ja bym nie ryzykował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 ECSem jest tak że mozna trafić na pięknie pracującą sztukę (jak ja na K7VZA) ale można trafić też na padakę , po prostu ECS ma znaczny rozrzut jakościowy. Moje propozycja: jesli K7S6A dziala spox i jesteś zadowolony to nie zmieniaj bo nie wiadomo na co trafisz. Nowe produkty ECSa są coraz lepsze ale ja bym nie ryzykował. za puzno juz ma płyte na via ...uruchomiła sie ok nie robiłem formata stery sie przeinstalowały i narazie ok zrobei testy jak odzyskam swoja karte grafiki bo narazie mam podmieniona na gf2 mx400 i nie ma co na niej testów robic za 2 dni bedzie wszystko jasne ...a jak myslicie czy po zmianie płyty z sis a na via musze robic formata czy bedzie tak jak jest ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 ECSem jest tak że mozna trafić na pięknie pracującą sztukę (jak ja na K7VZA) ale można trafić też na padakę , po prostu ECS ma znaczny rozrzut jakościowy. Moje propozycja: jesli K7S6A dziala spox i jesteś zadowolony to nie zmieniaj bo nie wiadomo na co trafisz. Nowe produkty ECSa są coraz lepsze ale ja bym nie ryzykował. za puzno juz ma płyte na via ...uruchomiła sie ok nie robiłem formata stery sie przeinstalowały i narazie ok zrobei testy jak odzyskam swoja karte grafiki bo narazie mam podmieniona na gf2 mx400 i nie ma co na niej testów robic za 2 dni bedzie wszystko jasne ...a jak myslicie czy po zmianie płyty z sis a na via musze robic formata czy bedzie tak jak jest ... Ja bym tam dla świętego spokoju zrobił reinstall. W każdym razie napewno wrzuć VIA SERVICE PACK (może być 4.42) - ale już to pewnie zrobiłeś :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Ja bym tam dla świętego spokoju zrobił reinstall. W każdym razie napewno wrzuć VIA SERVICE PACK (może być 4.42) - ale już to pewnie zrobiłeś :wink: Dokładnie tak, ale jak wsio działa ok to teoria głośi że można zostawić ale jak zauważysz jakieś anomalie to wiesz od czego trzeba zacząć (format i reinstal) BTW jak już się z nią oswoisz :wink: i zrobisz jakieś testy napisz coś o tej płytce bo sam jestem nią zainteresowany (teraz mam K7VZA :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 ok ..napisze co i jak...uchyle rabka tajemnicy ze były małe kłopotki ale juz jest chyba ok ..i to nie z systemem ...kumpel w sklepie nazwał je czarami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 mam podobny dylemat, ale chodzi o to czy wybrac kt266a czy sisa745... obie plyty asusa, via za 328 zl, a sis za 352. Troche sie boje Vii bo nie wiem jak z nia by dzialal ten moj live. Co o tym sadzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...