Skocz do zawartości
szpak

która mam wybrac płyte ...via ..czy sis mam jeden dzien

Rekomendowane odpowiedzi

nie buj sie o sb live i via miałem juz 2 płyty na wia i jedna na sisi i na wszystkich live chodził jak z nut :))

Kurde a mi sie sb Live! na Via kt133A walil i to ostro ale to chyba przez to ze mam wszystkie sloty pci zajete (w tym wypadku SiS radzi sobie owiele lepiej z przerwaniami) :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie to by byl jakis radek na agp, a na pci live i jakas sieciowka, wiecej razczej nie ma problemu. Czyli nie bac sie tej vii? Sam nie wiem, jak jest z ta jej stabilnoscia? Bo w mostku poludniowym nadal jest chyba ten blad, ktory powoduje czasem zwis przy przesylaniu wiekszych plikow? ServicePaki to zalatwiaja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam podobny dylemat, ale chodzi o to czy wybrac kt266a czy sisa745... obie plyty asusa, via za 328 zl, a sis za 352. Troche sie boje Vii bo nie wiem jak z nia by dzialal ten moj live. Co o tym sadzicie?

Jeśli problem to tylko Live - to się nie przejmuj Via266a niema nic do tego. Ja mam Live'a i miałem zawsze płyty na Via! i zero problemów z tej strony :) Co do Sis'a to nie mam zabardzo pojęcia jak się sprawuje w akcji ... jednak z definicji nie preferuję tej firmy za jej niekompatybilność (z Sis'ami zawsze miałem jakiś problem). No ale może teraz już się poprawiły - jednak nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki i firma Sis jest u mnie spalona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obiecałem ze zrobie kilka testów jak juz sie oswoje z płyta i tak zrobiłem ....płyta po małych problemach na poczatku(pierwsza po zamatowaniu nie chciała startowac ..ale 2 juz jest ok) okazała sie super stabilna nie zanotowałem ani jednego zwisu ..a było instalowani testów i innych bzdetów i płyta smiga jak na nowym systemie a co lepsze mam win me który nie cieszy sie dobra sława ..(dla meni jest to najlepszy system) i bez formatu ani reistala podmienione stery z sisa na via i ok ...jedynym felerem tej płytki jest słabo rozbudowana zmiana fsb w biosie jednym słowem nie da sie nic podkrecic ale mam nadzieje ze nowszy bios bedzi ejuz miał to co trzeba po przeciez via kt 333 obsługuje na innych płytach ma mozliwosci podkrecania...nio a teraz troche wyników na sisi i k7s6a miałem durka 1100 a ba via mam 1000 i wiecie co wyniki s sis sandra sa bardzo zblizone a przeciez mam procka o 100 mh wolniejszego czyli cos w tej via jest czego sisowi brak ...goraco polecam ta płyte jej ok ..no mogła by mies zmiane mnoznika itp ale nie wszyscy musza procka krecic ..goraco polecam super płytka nie załuje zmiany z sis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam podobny dylemat, ale chodzi o to czy wybrac kt266a czy sisa745... obie plyty asusa, via za 328 zl, a sis za 352. Troche sie boje Vii bo nie wiem jak z nia by dzialal ten moj live. Co o tym sadzicie?

Nie bież Asusa na Sisie to straszny badziew, jak nie wierzycie poczytajcie tu: http://www.in4.pl/recenzje/asusa7s333/index.htm

Asus wcale nie jest taki dobry jak się wydaje :lol: :D :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...goraco polecam ta płyte jej ok ..no mogła by mies zmiane mnoznika itp ale nie wszyscy musza procka krecic ..goraco polecam super płytka nie załuje zmiany z sis

Cieszę się, że jesteś zadowolony i że nie doradziliśmy Ci zle :D

BTW może kiedyś też na nią wskoczę :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...