Skocz do zawartości
sienkos

Pompka do 80zeta - pomocy...;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

chcialem kupic jaks pompeczke ale niesety moja kieszen jest ograniczona i mam na pompeczke tylko 80 zeta co w tej cenei mozecie mi doradzic?

moje WC bede sie jak narazie skaldac z jednego bloku na CPU i kadecika moze rezerwuar na 5.25 jesli portfel pozwoli....

myslem o hydorku s-40 II moze jakas alternatywa dla tego? bo nie zabardzo sie orientyuje co jest wydaje i w miare ciche....wiekszosc ma Eheim z tego co widze no ale jak mowielm portfel ogranicza...

bardzo prosze o pomoc i o rady...z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie tez dolacze do pytania :wink:

Moze w krakowie wie ktos gdzie to dostac ???

Czy jest sens kupowac do pompki typu atman 305 uriela 2 a pozniej cos na NB ??? Czy lepiej odrazu atmana 306 lub cos mocniejszego ???

CHodzi o to zeby sie blok ( dosc duza cena ) nie marnowal na slabej pompce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki fajny Topic o taki jak mi chodzilo tylko ze dosc stary :?

nie ma tam nic hydrokach...co o nich sadzicie mial juz ktos taka?

co sadzicie o tym:

http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=106&gg=61&id=488

dobra pomeczka? bedze w miare cicha? bi 900l/h to chyba nietak zle jak na jedne blok i kadecika? powinno starczyc no nie?

dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie tez dolacze do pytania  :wink: 

Moze w krakowie wie ktos gdzie to dostac ???

Czy jest sens kupowac do pompki typu atman 305 uriela 2 a pozniej cos na NB ??? Czy lepiej odrazu atmana 306 lub cos mocniejszego ???

CHodzi o to zeby sie blok ( dosc duza cena ) nie marnowal na slabej pompce

Witam !

CHECK this -> http://www.discus.com.pl/sklep/default.php...6b12://http://www.discus.com.pl/sklep/defa...t="_blank">

mozesz zawsze odebrac w siedzibie, a widze ze jestes z Kraka (KRK ROOX ) ... sam tak zrobilem i jestem bardzo zadowolony. :D :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od roku używam AquaJet (czy jakoś tak :) ) 650l/h za 30 zł w Castoramie. Jest zatapialna i z jednym blokiem na pewno wystarczy. Jak na moje ucho niesłyszalna (o ile się ką dobrze ustawi (powiesi) w pojemniku (jak dotyka ścianki to słychać ją dość mocno). Słychać ciche buczenie z odległości około 0.5 m (tzn jeżeli się bardzo wsłuchiwać). Po włączeniu całego kompa pomki na pewno nie slychać. Jak do tej pory bezawaryjna i nie zrobiła się głośniejsza, czyli z żywotnością też nie źle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi