RaF Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mam pompke firmy Aquael 3000l/h wysokosc slupa cieczy to 3m a moc 40w czy taka pompka nadaje sie do wuladu WC ?? czy cisnienie jakie wytwarza nie rozwali mi calego ukladu ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 znalazlem link do mojej pompki http://www.aquael.com.pl/pl/ogrod/pompyfon...nowe.php?id=158 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 no niewiem musial bys uzyc jakis mocnych werzy (zbrojone) ja kiedy chcialem zlozyc zestaw ogrodowa z praktikera wydajnosc chyba 9000 l/h niepamietanm :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Mam pompke firmy Aquael 3000l/h wysokosc slupa cieczy to 3m a moc 40w czy taka pompka nadaje sie do wuladu WC ?? czy cisnienie jakie wytwarza nie rozwali mi calego ukladu ?? nie wiem czy nie rozwali - jak solidny uklad to nie powinna ale chcialem napisac ze pompki Aquael posiadaja regulacje przepustowosci (powinien byc gdzies "wichajster" do regulacji) - a mowa o modelu PF-4 - zgadlem :) BTW napisz na ile ta pompka jest cicha :!: widze ze byles 1 z linkiem - tam jest napisane "- regulacja wydatku " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 tak zgadles jak jest na powietrzu niczego nie dotyka i nie tloczy wody (pracuje na sucho) to jest bardzo cicha ale jak wlozylem do miski plastikowej to strasznie szumiala moze to wina tego ze miska byla plytka i ciagnela troche powietrza a regulacji wydatku nie widze nie ma nic co moglo by to przypominac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 tak zgadles jak jest na powietrzu niczego nie dotyka i nie tloczy wody (pracuje na sucho) to jest bardzo cicha ale jak wlozylem do miski plastikowej to strasznie szumiala moze to wina tego ze miska byla plytka i ciagnela troche powietrza a regulacji wydatku nie widze nie ma nic co moglo by to przypominac a w tej misce to byla przytwierdzona do scianki lub stala na dnie - bo o ile kojaze to najlepiej podwiesic ja na czyms zeby tylko byla zanuzona a nie dotykala scianek zbiornika a co do regulacji to moze pusc maila do producenta - do serwisu albo dzialu rozwoju http://www.aquael.com.pl/pl/kontakt.html BTW jak stala "na sucho" to bardzo sie grzala - pytam bo mysle nad modelem PF-2 a jak mi nie styknie kasy to nad PF-1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 pompka stala na dnie wiec moze przezto wibracje byly przenoszone na miske a ta PF-2 wyglada na nowsza technologicznie wiec powinna byc cichsza ale juz mam w planach zrobienie pojemnika w ktorym bedzie pompka i z 2 chlodnice a bedize stal on na balkonie wiec nie bedzie nic w chacie slychac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 ja mam aquael 2500l/h... napedza 3 bloki wiec ma sporo oporow (cpu gpu i dysk o ile to na dysk mozna nazwac blokiem :) wydajnosc idealna pod tak obszerny system... co do glosnosci pracy... trzeba ja zawiesic w wodzie bo inaczej ostro buczy... ja mam zawieszona 2 rurkach cieniutkich ktore przymocowane sa do pojemnika (miedzianego) i wyizolowane podkladkami z miekkiej gumy co by zgubic drgania... pojemnik czesciowo okryty korkiem... pozwolilo to by wytlumic pompe do granic slyszalnosci polecam... co do tego czy wytrzymaja rurki :) no tu musisz bardzo dobrze je zacisnac.. ja mam konstrukcje na szybkozlaczkach i prawie all miedziane wiec sie o to nie martwie ... ale taka pompka potrafi rurke z zaciskiem sciagnac z bloku po kilku dniach pracy... jeden minus :))) jej wymiary :))) choc po demontarzu przodu pompy (wszystko rozkrecane) mozna uzyskac wymiar ktory mozna juz nazwac malym :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 ja nie moge ale wy ludzie macie wymagania ja mam aqua szut'a o przepustowosci 600lh i jest ok... wszuystko stoi na biurku i spoko... chlodzi idealnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 poprostu sztuka dla sztuki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Te pompki fontannowe to wszystkie są tylko zatapialne? I czy dla samego procka... solidnie kreconego wystarczy ta 600l/h czy lepiej wydac 3x wiecej i kupic 1500l/h w ładniejszej obudowie... i w koncu czy ktos juz kupował w tym sklepie i ile wyniosły go koszta przesyłki oraz jak długo czekał na paczke... Pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Ja sie zastanawiam czy nie lepiej by bylo kupic 2x600l niz 1200l odrazu. Jest mniejszy koszt i 2 pompki w niczym nie przeszkadzaja. Ja bede jezeli juz to bral aquael bo ma czesci zamienne i jest niedroga. Jezeli bedzie za malo to dokupie 2. Proste :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 apropos 2 pompek to juz bylo kiedys omawiane... opcja szukaj... nie wyszla rewelacja bo pompy trzeba synchronizowac ,,, do fontannowych tez sa czesci zamienne bo w sumie najfajniesze i najtansze sa w aquael... ja kupilem nowa na allegro pf-3 za 100 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Mam pompke firmy Aquael 3000l/h wysokosc slupa cieczy to 3m a moc 40w czy taka pompka nadaje sie do wuladu WC ?? czy cisnienie jakie wytwarza nie rozwali mi calego ukladu ?? Wg mnie do układu z jednym wb nei będzie najlepsza. Przecież ona wydziela 40 W co w znacznej częsci przełoży się na wzost temp. wody w obiegu. Chyba lepszym rozwiązaniem jest powerhead 800 l/H(lub lepszy). Więc wg mnie nei warto, chyab że masz w planach zrobić od razu wb na cpu i np (chipset lub dysk). Bo jak nie to koszt takiego układu rośnie (inne węże zaciski,itd) i więcej może być z takim układem problemów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 NIE ROZWALI NA 100000% no chyba ze masz wezyki luzem pozakladane to najwyzej wezyk spadnie i zaleje ci kompa. a tak powaznie to ja mam pompe c.o. o max wydajnosci 3600 l/h , do tego dwa rownolegle uklady i jakos mi nie rozwalilo gdy chodzilo jeszcze na jednym obiegu (2 tygodnie). Co prawda teraz uklad chodzi na 1 biegu (1600 l/h) ale puszczalem go tez na 3 bieg czyli maximum i nic sie nie dzieje poza wiekszym grzaniem sie pompy. paradoksem jest ze pompa sie grzeje, ale nie wplywa to w znaczacym stopniu na temp procka, szybki przeplyw wody przez bloki rekompensuje wyzsza temp cieczy chlodzacej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...