ENIGMA Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 w związku z tym że mam ograniczona liczbę kasy bo zostało mi tylko 500 zł bo 1000 wydałem na nowy monitor (Samsung 757 DFX - obraz rewelacyjny) to co kupić gf czy ati jak w temacie - a może cos innego bo gf4 mx nie kupie bo to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o nie warte swojej ceny. A może coś innego w granicach góra 600 zyla. Gram od czasu do czasu (wc3 albo diablo , Q3 też nie pogardze czy UT) dodam że nie musze mieć 150 fpsów w grach wystarczy 149 :lol: - hehe - ale chciał bym pograćw coś na 1280x1024 bo szkoda marnować monitor :) A może GF4 Ti4200 - jak to ma się do Ati 8500? cena to 650 ale to jakiegoś Prolinka :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherry Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Ja kupiłem radka i jestem b.zadowolony (wcześniej miałem GF2Ti), obraz ostry, w gry też da się grać. Ale ten GF4Ti prolinka to też niegłupi wybór. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 jak masz 500zł to wybór raczej niewielki zostaje Ci tylko gf3ti200-ja proponuje gainwarda-podkręca się stabilnie do 250/550-to jeden z najlepszych gf3 mnie na 19 w rozdzielczości 1240x1024 na max detalach itp bez najmniejszego podkręcania wszystkie wymagające gierki śmigaja aż miło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 w związku z tym że mam ograniczona liczbę kasy bo zostało mi tylko 500 zł bo 1000 wydałem na nowy monitor (Samsung 757 DFX - obraz rewelacyjny) to co kupić gf czy ati jak w temacie - a może cos innego bo gf4 mx nie kupie bo to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o nie warte swojej ceny. A może coś innego w granicach góra 600 zyla. Gram od czasu do czasu (wc3 albo diablo , Q3 też nie pogardze czy UT) dodam że nie musze mieć 150 fpsów w grach wystarczy 149 :lol: - hehe - ale chciał bym pograćw coś na 1280x1024 bo szkoda marnować monitor :) A może GF4 Ti4200 - jak to ma się do Ati 8500? cena to 650 ale to jakiegoś Prolinka :( Jezeli Ci stac na gf4ti4200 to nie ma co deliberowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 ale zdaje się że na radku byś miał ładniejszy obraz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 na radka musisz wyłożyc kilka stów iwecej chyba ze klona to min.750 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 na radka musisz wyłożyc kilka stów iwecej chyba ze klona to min.750 qrwa, następny. Radeony 8500 chodzą już po 550 zł i to nie szajs, tylko 3,6 ns pamięci i 275/275 :D 8) www.mojepc.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 na radka musisz wyłożyc kilka stów iwecej chyba ze klona to min.750 qrwa, następny. Radeony 8500 chodzą już po 550 zł i to nie szajs, tylko 3,6 ns pamięci i 275/275 :D 8) www.mojepc.pl Niedosc, ze MINT to jeszcze LE i w cenie 570 a nie 550 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Bierz GF4 Ti4200 z Prolinka ! Rewelacyjny OC ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 na radka musisz wyłożyc kilka stów iwecej chyba ze klona to min.750 qrwa, następny. Radeony 8500 chodzą już po 550 zł i to nie szajs, tylko 3,6 ns pamięci i 275/275 :D 8) www.mojepc.pl qq..aa odpczep się bucu takiego za 550 te sobie sam kup a nie wciskaj ludziom shitu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 :arrow: uwazam, ze powinienes brac Radeona. najlepiej jakiegos 8500 (nie wiem czy kasy starczy), a jak nie, to 7500. co do firmy, to nie zadne klony (bo w taka grafike nie wierze), tylko: orginalny ATI lub GigaByte i Hercules. GF4 mx nie jest warty swojej ceny (mam uraz do serii mx :wink: )... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 :arrow: co do firmy, to nie zadne klony (bo w taka grafike nie wierze), tylko: orginalny ATI lub GigaByte i Hercules. ... hehe rozbawiłeś mnie a gb albo hercules to nie klony takie jak inne????? klony tylko oprócz "built by ati" po prostu najlepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Ja bym brał Prolinka 4200 jak nie prolinka to Gigabyte Radeonika 8500 Pro 250@250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Dokładnie tylko Prolink 4200 z kasą nie zmieścisz sie zeby kupić radeonka 8500 pełnego bo LE to sie w ogole nie pyli ( nie mówiąc już o porządnej firmie tego radeonka bo o takich jak MINT to zapomnij - nie ma sensu tracic nerwów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartez Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Ja bym brał Radeona 8500. Na allegro jest nowy Herkules 8500LE za 540zł (narazie). A ten Herkules napewno będzie b. dobrej jakości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 znając zycie za tyle nie pojdzie albo wylicytują duzo albo gosc napisze ze cos sie stalo z kartą jak go nie bedzie cena zadowalac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 na radka musisz wyłożyc kilka stów iwecej chyba ze klona to min.750 qrwa, następny. Radeony 8500 chodzą już po 550 zł i to nie szajs, tylko 3,6 ns pamięci i 275/275 :D 8) www.mojepc.pl qq..aa odpczep się bucu takiego za 550 te sobie sam kup a nie wciskaj ludziom shitu To weź popatrz najpierw w konfig, ok? Kupiłem tą kartę i jest zajebista- polecam. I co z tego, że Mint? Te wspaniałe Herculesy mają słabe pamięci( 4ns). W tej chwili jadę na ustawieniach 290/305 .może coś jeszcze wyduszę z pamięci :) A, to jest wrsja LE-Premium, ale taktowana w standardzie 275/275..więc w sumie ma się to do normalnego LE jak piernik do wiatraka :twisted: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 a jesli chodzi o radeonki to jest duze porównanie na twojepc http://twojepc.pl/artykuly1.php?id=wojny_k...c5e836ab9394b00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2002 Nie cza ruj tylko bierz gf 4200 8) jest spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 :arrow: co do firmy, to nie zadne klony (bo w taka grafike nie wierze), tylko: orginalny ATI lub GigaByte i Hercules. ... hehe rozbawiłeś mnie a gb albo hercules to nie klony takie jak inne????? klony tylko oprócz "built by ati" po prostu najlepsze :arrow: sorry, zle to ujelem. chodzilo mi o wszystkie inne klony poza GigaByte i Hercules. wpadki sie zdarzaja :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 na radka musisz wyłożyc kilka stów iwecej chyba ze klona to min.750 qrwa, następny. Radeony 8500 chodzą już po 550 zł i to nie szajs, tylko 3,6 ns pamięci i 275/275 :D 8) www.mojepc.pl qq..aa odpczep się bucu takiego za 550 te sobie sam kup a nie wciskaj ludziom shitu To weź popatrz najpierw w konfig, ok? Kupiłem tą kartę i jest zajebista- polecam. I co z tego, że Mint? Te wspaniałe Herculesy mają słabe pamięci( 4ns). W tej chwili jadę na ustawieniach 290/305 .może coś jeszcze wyduszę z pamięci :) A, to jest wrsja LE-Premium, ale taktowana w standardzie 275/275..więc w sumie ma się to do normalnego LE jak piernik do wiatraka :twisted: 8) i co z tego że hercules na pamięci na 4ns oferuje taką jakość obrazu o której mint może pomarzyć!!!! no chyba że jesteś fanem podkręcania i non stop puszczasz sobie 3dmarka itp i cieszysz się jak dziecko że masz 200marków więcej człowieku-podkręcanie to nie wszystko-tym bardziej że w przypadku ati nie daje to takich rezultatów jak w gf więc moim zdaniem jest sprawą drugorzędną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
set311 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 sprawa wygląda tak jeśli chodzi o jakość obrazu to w girkach duzych różnic niewidac miedzy radkiem a widią porosty troche inaczej ale do przyjęcai kwestia przyzwyczajenia. wydajnosc to juz inna sprawa. osobiscie polecam leadtek gf3ti500 porostu miodzi dla mnie bomba :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 sprawa wygląda tak jeśli chodzi o jakość obrazu to w girkach duzych różnic niewidac miedzy radkiem a widią porosty troche inaczej ale do przyjęcai kwestia przyzwyczajenia. wydajnosc to juz inna sprawa. osobiscie polecam leadtek gf3ti500 porostu miodzi dla mnie bomba :twisted: nie widać???ja jakoś i wszyscy znajomi co niemili do czynienia i z gf i z ati widzą różnicę gołym okiem zresztą gierki to chyba nie wszystko?? najlepiej różnicę widać w 2D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Ja ci polece 2 karty a ty wybierz .... GF4Ti4200 prolinka jesli chcesz wydajnosci i ladnegop obrazu ( w serii gf4 nvidia prawie dogania ati podobno, w GF3 jest znacznie gorzej [tez podobno, nie powiem na 100 bo ani gf3 ani gf4 nie mialem ale na forum sie naczytalem] ...) 670 zł Jezeli nie sprzedales starego monitora to polecam to rozwiazanie co ja mam ... Powercolor ati 9000 250/200 5ns 430 zł [ jak masz wiecej kasy to bierz PRO 275/550 3.6ns kolo 600 zł +Hydravision 17" + 15" ... duuuzy pulpit ... cud miód ... lub inne ATI .... a Powercolor robi b. porzadne karty ... kumpel ma 8500 ViVo za 1000 zł powercolora i ja nie widzialem roznicy pomiedzy jego karta , moją, a Gigabytem Maya 7500 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart23 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 bartezjusz ma rację.ja osobiście wybrałbym którąś z kart ati.nawet jeśli miałaby troche gorszą wydajność.o mint-cie i innej chińszczyźnie zapomnij.zresztą zależy co kto lubi i jakie przeznaczenie ma mieć ta karta.ja lubię ładny obraz i jakość 2D jest dla mnie dużo ważniejsza niż 3D.sam mam radka 7500 build by ati i jestem b.zadowolony.zresztą radki innych firm nie odbiegają jakością. I jeszcze b.ważna sprawa:jeśli ma się dobry monitor głupotą jest kupować kiepskią(jakość)grafikę.i na odwrót. A jeśli już GF to wybrałbym Asusa z tańszych leadtek'a lub gainward'a. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Jakiś czas temu też miałem taki dylemat ATI czy GF i wybrałem GF3 Gainwarda (cena była przystępna). Karta jest spox, kręci się spoko, a i obraz jest niczego sobie w 1024x768 (CTX PR705F) jest super, ładne kolorki i ostrość.A co do ATI to nie wiem troche z nią problemów i duże zróżnicowanie pod względem wykonania, a nie stety na orginał Ati troche szkoda kasy bo to k!@#@!#@! drogie jak cholera :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...