marcinsz0 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 juz sam nie wiem co jest , procesor i pamięć są mocno podkręcone ,komp stabilny w prime95 /testowalem przez 6 godzin zadnych błędów/ ,SuperPi tez wszystko przechodzi ,3dmarki tez zawieszka jest taka iz nie mam niebieskiego ekranu ,tylko zamraża się obraz i nic nie mozna zrobic co moze być za to odpowiedzialne ????????????????????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 zawiesza tylko w 3d? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 aha wlasnie zapomnialem, napisać zawieszki są i w grach i normalnie podczas pracy / przegladanie stronek itp/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Sprawdź chłodzenie grafy, czy się nie przegrzewa. Taki zwis wskazuje na grafę. U mnie tak jest jak za dużo ją podkręcę. Druga sprawa że zasiłka może wymiękać. Nie sugeruj się pomiarami z płyty, sprawdź miernikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 sprawdź jeszcze pamieć w memtescie lub goldmemory - ze wskazaniem na to drugie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 pamięć dokladnie przetrzepałem memtestem86 i goldmemory , zasilacz jest nowy Huntkeya napięcia ma stabilne jak skała ja tez myslę ze to karta graficzna ,ma juz swoje lata ,mysle ze ją wyciągne ,wykręce radiator i zmienię pastę pod radiatorem ,moze pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 sprawdź jeszcze pamieć w memtescie lub goldmemory - ze wskazaniem na to drugiegrr jak zwis to napewno nie pamieci - byl by reboot 8) :idea: wyglada jak by cos z grafa :? ale i tak obstawiam badziewniaka ANF7 8) cos sie pewnie juz smali :lol: pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 wina FSB - zmniejszysz i od razu ustanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Dokładnie jak mówi Rapra, winę ponosi za duże FSB. Przewałkowałem już to kilka razy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 jak jedziesz na duzym Vcore albo masz WC to sprawdz czy mosfety ci sie nie grzeją .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 kurde dalej zawieszki ,Vcore mam nie duze 1,7V ,na mosfetach zamantowane radiatorki , co do za duzego FSB ,przeciez prime95 by mi wywaliło a robilem testy "Torture Test" przez 10 godzin i zadnego blędu macie jeszcze jakies pomysly ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steell Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 sprawdź jeszcze pamieć w memtescie lub goldmemory - ze wskazaniem na to drugie praktycznie mogą być trzy powody Grafika/pamięci lub temperatura GPU/, Ram, Zasilanie zwłaszcza 5V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 kurde ,ktoremu programowi wierzyć : -prime95 ok. 10 godzin testów przeszło bez błędów -memtest86+ kilka testów bez blędów -GoldMemory 5.07- caly test kilka razy bezbłednie -GoldMemory 6.64 - sypie strasznie błedami / ale cos mi sie zdaje ze ten program kłamie ,bo przy takie ilości błedów jak pokazuje ,prime95 zaraz by się wysypał / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 sprawdź napięcie na agp, u mnie po pojechaniu za duzo magistralka trzeba bylo zwiekszyc napiecie o jakies 0.1v, pozatym sprawdź paste na chipsecie... ;))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 jest teraz duzo cieplej , wiec mozliwe ze karta sie przegrzewa . przynajmniej ja tak mialem , ze grajac w jakies gry wymagajace sporo od grafy , mialem od czasu do czasu widok pulpitu z bliska , odkrec grafe i zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 helpppp pare dni byl spokoj i znowu zawieszki ,zauwazylem dziwną rzecz : gdy komputer sie wiesza /bez blue screenow / nastepuje "zamrozenie "obrazu i kontrolka z dysku sie swieci po resecie przy ladowaniu pisze ze nie znaleziono dysku HDD :( ,musze wylaczyc i wlaczyc wtedy jest juz ok ,tak jagby cos z dyskiem albo kontrolerem hdd na plycie sie działo :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothic Opublikowano 18 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2004 heh mam to samo, czasami zawieszki w grach, a czasami tak poprostu przy sluchaniu mp3 i tez zadnych BSoD wywalilem wszystkie karty z kompa, odlaczalem napedy, zmienialem tamsy od dysku, tez po resecie nie widzial dysku - czasami pomagalo dopiero wylaczenie calej listwy naprawdopodobniej u mnie cos z zasilaczem bo zmiana kabla zasilajacego HDD pomogla na "niewidzenie" dysku, ale zawiesza sie nadal :( chociaz juz mniej, w koncu dojde co jest tego przyczyna :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek-GiereQ Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 haha to przeciez mozecie mieć poluzowane moleksy ;))) albo kabel 8 zylowy, mialem tak z dvd :D komp stawał a diody dysku się świeciły :) poprostu spróbujcie pozaginać "okragłe blaszki" w moleksach, moze pomoze i docisnij wszystkie kalbe ide Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a12 Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 helpppp pare dni byl spokoj i znowu zawieszki ,zauwazylem dziwną rzecz : gdy komputer sie wiesza /bez blue screenow / nastepuje "zamrozenie "obrazu i kontrolka z dysku sie swieci po resecie przy ladowaniu pisze ze nie znaleziono dysku HDD :( ,musze wylaczyc i wlaczyc wtedy jest juz ok ,tak jagby cos z dyskiem albo kontrolerem hdd na plycie sie działo :(( heh... miałem identyczną opcję! I wiecie co było nie tak? BAD SECTORY na dysku.... Moja Barracuda V po prostu się regularnie co tydzień rozsypywała coraz bardziej i ciągle pojawiały się nowe bad sectory... jeśli możesz to pożycz od kogoś HDD i sprawdź. Według mnie to dysk! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2004 Też stawiam na dysk.Miałem podobne efekty na berce IV.U mnie to wyglądało w ten sposób: Winda chodziła aż miło aż w pewnym momencie pstryk i "freze",czasami było troszke inaczej komp niemiłosiernie zwalniał lub wręcz przystawał by po jakimś czasie (ok 20-20minut)znowu ruszał. No i oczywiście jak juz "stał"lampka z hdd świeciła non stop. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...