gentillo Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Mam pytanie do użytkowników wymienionej w tytule karty, lub użytkowników NVidi w ogółe. Ostatnio trochę z konieczności wróciłem do Nvidii. Po dwóch latach na ATI niezbyt mogę się połapać w niektórych rzeczach. I może ktoś będzie mi w stanie pomóć. Interesuje mnie jedna rzecz związana z tym walniętym!!! systemem ochrony temperaturowej. To znaczy: czy ten Gainward w ogóle ma tą diodę termiczną. Próbowałem kilku wersji sterowników i na żadnych nie wyświetla mi się zakładka temperaturowa. Z drugiej strony system ochrony działa, bo karta uwielbia wprost downclockować się podczas gry. Co za debil to wymyślił :?: :!: Czy ja jestem kretynem i nie wiem kiedy powinienem zmniejszyć taktowanie :?: :!: W związku z tym moje drugie pytanie. Czy ten pieprznięty system da się jakoś wyłączyć? Od razu przepraszam: Nie szukałem. Szef może wejść w każdej chwili. Jeśli gdzies istnieje już taki topic to link please. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 jak kręciłem riva tunerem to ani razu sam nie wrócił do normalnych ustawień, pewnie sterami kręcisz a to najgorszy sposób. co do czujnikó wtemp to w grafach normalnie tego nie ma, lepsze modele jak seria TDH leadteka czy MSI ma hardware monitor (H w nazwie) i wtedy sam ustalasz przy jakiej temp karta ma się wyłączyć ale żeby to działało musisz mieć właczone oprogramowanie winfox (leadtek) w trayu. bez tego zabezpieczenie nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Próbuje kręcić i sterami i Riva Tunerem. I efekt niestety podobny. Czy w moim wypadku nie ma żadnej ludzkiej możliwości żeby wyłączyć ten syf :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Jeszcze jedno. Jeśli nie ma czujników to w jaki sposób to cholera wie, że jest za ciepło i trzeba zmniejszyc zegary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Jeszcze jedno. Jeśli nie ma czujników to w jaki sposób to cholera wie, że jest za ciepło i trzeba zmniejszyc zegary? A może jest jej po prostu za ciepło ? najlepsza metoda to kupno pasty srebrnej, demontaż oryginalnego chłodzenia, pościeranie gluta i posmarowanie dobrą pastą rdzenia i montaż chłodzenia. Może to pomoże ? bo może faktycznie się cholera przegrzewa, co nie jest wskazane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gentillo Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 To też zrobię. Szlag mnie jednak trafia jeśłi czegoś nie wiem. A gdyby po prostu jej było za ciepło to były by artefakty. I szlus, wszystko wiadomo, odkręcamy zegary. A tak mamy zabawę w ciuciubakę. Kocham Nvidię za Nforca, ale te ich karty to coraz większa kupa. Może ktoś jednak zna sposób, żeby całkowicie pozbyć się tych zabezpieczeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...