Skocz do zawartości
Brodzik

AMD BArthon 2800+ Jaka płyta...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jeśli jest gdzieś podobny wątek (bo nie trafiłem na takowy) to proszę o info i zablokowanie tego tematu.

A moje pytanie jest następujące:

Czy na tej płycie KV7 ruszy cos takiego bez problemu?

- AMD XP Barton 2800+ (FSB 333)

- 2xDDR Kingston 512 MB 333 (Infineon)

- Ati Radeon 9700 Pro built by Ati

Pytam, ponieważ moja obecna płyta (MSI KT3V) ma "teoretycznie" wsparcie dla FSB 333, ale przy włączeniu FSB na 166, nie działa dzielnik 1/5 i moja magistrala PCI jest taktowana na 41 Mhz! (AGP 82 MHz) i wszystkie gry mi się wieszają. Pytam, bo chciałbym wreszcie nacieszyć się swoim nowym procesorem ;)

Możecie mi coś polecić do tego co mam, co na pewno ruszy i nie będzie kosztowało majątku? Nie planowałem zmiany płyty ale w tych okolicznościach jestem chyba zmuszony... Chciałbym wydać max! 400 PLN.

Będę wdzięczny za wszelkie info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ja propunuje to co ja mam SOLTEK dobra solidna firma procka mozna fajnie pokreci ( ja mam ciulate chlodzenie i niemoge [jeszcze])tylko bierz wersje z radiem bo ona ma obsługe dyskow w sata a moja tylko ata133.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[WKLEJONE] :)

Ale mam ból, bo nie wiem co wziąć. Mam kilka typów, ale mam sporo wątpliwości...

- Soltek SL-KT600R Via KT-600

- Soltek SL-75FRN2-L (jedyna na nForce, która mi sie podoba i ma super opinie, ale boje sie nForce bo dzialam na W98SE)

- Epox 8KRAI (VIA KT 600)

- ASUS A7V600-X (Via KT 600)

- Abit KV7 Via KT600

O tych dwóch ostatnich czytałem że albo wszyscy piali z zachwytu albo psioczyli i podobno połowa Abitów KV7 w obiegu jest uszkodzona fabrycznie

O Epoxie wszyscy pieją, że jest OK. Dobra cena i wydajność. Ale ja muszę mieć pewność, ze mogę sobie wszystko poustawiać i będzie mi działał cholerny dzielnik 1/5! Natomiast ten Soltek wygląda najlepiej.

Dla mnie najważniejsze jest to, aby mój hardware chodził optymalnie:

- AMD XP 2800+ Barton

- 2x512 DDR Kingston 333 Infineon

- Ati 9700 Pro bulit by Ati

- SB Audigy

Oprócz tego zastanawiam się, czy na tym Solteku z nForcem moje pamięci da się tak zrobić, żeby pracowały w dual mode. Da się?

Wiem, że to wszystko jest już OT ale naprawdę potrzebuję pomocy w wyborze tej płyty :(

I co teraz powiesz? Boje się tego nForce'a bo wszyscy mówią, że kapryśny... Może teraz się wypowiesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czywiscie ze sie da moje tez praxuja w dual channel to masz linka z dokładnym opisem plyty http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5694

płtyka wymiata nie wiem czy Ci zalezy na tym zeby miec dyski w raidzie albo na sata jesli tak to jest wersja tej plyty za okolo 400zł z tymi bajerami, jednak jak dla mnie ta co mam w zupełnosci starcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit KV7 ,Epox 8KRAI ,Soltek KT600R

ktora kolwiek z nich wybierzesz bedziesz zadowolony z mozliwosci (mialem w rekach je wszystkie)

z Abitem trzeba trafic w egzemplarz (masz na to 2 lata gwarancji :D )

Epox nie sprawia problemow i ma najlepsza cene

Soltek jest w miare dobry ,ale cena zbyt wysoka (kosztuje tyle co abit i drozej od epoxa -wiec jest slaba alternatywa)

bierz Epoxa i bedziesz zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

)

bierz Epoxa i bedziesz zadowolony

Zgadza się ale lepiej 8KRA2I niż zwykłego - więcej slotów PCI i lepsze zasilanie, różnica w cenie raptem 30 złotych polskich nowych.......
nie jest tak rozowo bo 8KRA2I juz sie nie da nowej kupic -chyba ze jakies zapasy sklepowe -w hurtowni nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jest tak rozowo bo 8KRA2I juz sie nie da nowej kupic -chyba ze jakies zapasy sklepowe -w hurtowni nie ma

Faktycznie rzadkość ale np. w Siriusie twierdzą, że jest na zamówienie, po odpaleniu Googla znalazłem jeszcze tu: http://sklep.vico.pl/?action=szcz&C=6&II=3...L20040609172735

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...