Gość Napisano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2004 hmmm..dziwna sprawa...do tej pory mialem swoje Twinmosy DDR400 512MB(te "feralne") w slocie 1...nie szly za ch...a na FSB 200....dzis przelozylem do slotu nr 3 i co???? I LECA NA FSB 200(synchro z prockiem) na 2.5-3-3-11...i teraz...o co BIEGA??? dlaczego w slocie 3 ida tak a w 1 nie?? czy jesli np. teraz dokupie jakies drugie 512MB(Hynixy,kingstony etc. i wsadze do 1 lub 2 slotu na FSB 200 to komp mi nie ruszy??? prosze o odpowiedzi i rady..thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinsz0 Napisano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2004 tez tak mam :( , mialem twinmosy w 1 i 2 nie chodzily na fsb 200 a w trzecim lecialy na 230 , teraz mam hynixy i odwrotną sytuację w 1 i 2 jest super a w 3 slocie kupa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crusio Napisano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2004 Musialbys sam sobie sprawdzic, bo skad my mamy wiedziec?? Najwyrazniej z Twoja Mobo cos nie tak jest - zawsze mozesz przeciez zareklamowac o ile jest jeszcze na gwarancji. Ale w kazdym razie tak jak mowilem - pozycz od kogos jedna kostkre Ram-u i przetestuj sobie i wtedy sie dowiesz co nie tak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gunship Napisano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2004 w plytach z Dual Channel kostki ładujesz albo w 1 i 3 slot / albo 2 i 3. Wszystko zalezy od płyty główne. Ja mam ASUSA A7N8X Deluxe i na obu konfiguracjach wszystko ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FumFel_20 Napisano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2004 u mnie na solteku też jest wszystko OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexer Napisano 8 Czerwca 2004 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2004 Jak szybko testowałem czy nowy nabytek (bartekM2500+) działa, z ciekawości zapodałem 200 szyne i mnożnik tak by nie przekraczało 2000 MHz. Gdy kości były w solcie 1 i 3 nawet nie dało się czasem wejść do windy. Ostatnio znów z ciekawości wrzuciłem 2500 do socketa i ramy do pierwszego i drugiego slotu i przeszły memtesta86 do 78% (musze się pobawić timingami i napięciem), a do windy dało się wejść spokojnie. Imo coś w tym jest i jest to dziwne :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...