tomaszek197 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Witam, mam durona 850 na płycie ECS K7VZA, 384 mb ram-u i 2 dyski (80 i 40), zasilacz jeszcze 250-tke. Czy jest sens przetaktowywać procka i ile ewentualnie mogę osiągnać. Dodam że podkręcałem na magistrali z 100 na 112 i procek poszedł na 950 ale automatycznie wzrosło taktowanie szyny PCI i w ten sposób załatwiłem sobie kartę graf.(wtedy to była Riva 32mb), teraz mam od dawna nie zmienianego Geforce-a 2 64 mb. Tylko nie piszcie zmień sobie kompa :) To juz brałem pod uwagę ale najpierw jestem ciekaw co ewentulnie można uzyskać z tego sprzętu. Pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Ale, która to revizja płyty, 3.0 czy wcześniejsza? Bo jeśli 3.0 to jest zbudowana na KT 133A, dzięki czemu obsługuje FSB 133. Wtedy możesz próbować ustawić magistralę od razu na taką wartość i liczyć na to, że procesor odpali na takim taktowaniu. Pozatym możesz jeszcze odblokować mnożnik, a potem bawić się w drutmoda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek197 Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 Max taktowanie to 112 (133 niedostępne niestety) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2004 na fsb112 pci ma 37 -taka wartoscia nie mozna spalic karty graficznej karta ci poszla przypadkiem i tak niezle pocisnales z tej plyty ,prawie tyle co moj abit przed zmiana biosu :P mi sie udalo z takiego ecs'a wycosnac fsb108 ,pozniek byl niestabilny albo zmieniaj mnoznik na procku -ale to syzyfowa praca -albo jedz na fsb112 - i tak pewnie wiecej z tego procka nie wycisniesz (choc zdazaly sie i takie co na 1100 chodzily) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 w moim starym sprzęcie: ECS K7S5A Duron800 Zasilka no-name 250Watt (4-letnia) przed zmienieniem na nowego kompa poszło tak. fsb 121Mhz :)))) 967Mhz :))) i działa do dziś.. stoi jako "Gadu-Gadu" dla żonki:)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...