MeHow Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Mam pytanie. Kupilem sobie z kolega dwie karty sieciowie, tak aby polaczyc komputery miedzy soba.Gosc w sklepie nam zrobil odpowiednio kabelek (niby dobrze poprzyczepial kabelki do wtyczki),ale po zainstalowaniu sterownikow (mamy winxp) wyskakuje nam napis mowiacy, ze nie jest umieszczony kabel w karcie sieciowej. I teraz pytanie. Czy to znaczy,ze łoś w sklepie zle zrobil kabelek, czy zeby miec dwie karty sieciowe polaczone kabelkiem to tak ma byc,tylko trzeba zrobic jakas inna rzecz np: jakos odpowiednio skonfigurowac kompa. Pozdr MeHow Ps:. Odpiszcie mi na 609989701 . Bo teraz bede cos kombinowal i nie bede w necie, a bardzo bym potrzebowal tych wiadomosci. Z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 jestem pewnien w 100%, że gość w sklepie nie zrobił Ci kabla krosowanego - inaczej dwa kompy nie będą ze sobą się komunikować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 a moze gosc dał im kabel bnc nie wiemy przeciez jakie to sieciówki ale jesli robił na rj to pewnie nie skrosował kabla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Ja tez tak miałem kiedyś z kabelkiem rj i właśnie przyczyną było to że kabelek nie był jak wy to ładnie nazywacie skrosowany idż do kolesia i powiedz że Ci żle kabelek zrobił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 sprawdź czy dobrze założył wtyczki , ja miałem w sieci taki przypadek że 1 kabelek nie dociskał i [gluteus maximus] zimna - sieci nima :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 wielu z nich (sprzedawcow) nie ma pojecia co to kroslink :) a juz schemat to dla nich za wiele :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 miałem ostatnio podobny problem i założe się że to wina kabla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 po prostu sprawdź czy kabelki są tak samo ułożone kolorystycznie w obu końcówkach, jezeli tak to niestety brak skrosowania :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 jesli bedziesz potrzebowac schematu to moge ci go wyslac lub tu umiescic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 w sumie mialem na pulpicie wiec wklejam Krosowany kabel robisz zam w odpowiedni sposob zaciskajac RJ45 na koncach: 1 wtyczka: 1-2 3-6 4-5 7-8 (tzn kolejnosc zylek od lewej strony: b.-pomaranczowy, pomaranczowy, b-zielony, niebieski, b-niebieski, zielony, b-brazowy, brazowy) po 2 stronie zamieniasz pary 1-2 z 3-6 (b-zielony,zielony,b-pomaranczowy......pomaranczowy, b-brazowy, brazowy) i masz krosa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 po prostu sprawdź czy kabelki są tak samo ułożone kolorystycznie w obu końcówkach, jezeli tak to niestety brak skrosowania :( Tylko trzeba zwrocic uwage czy sie poprostu powtarzaja w takiej samej kolejnosci. Nie musza sie zaczynac z dwoch stron np. bialo brazowym (moze byc w srodku przekrecony). Poprostu jak jest dobrze wszystko z kablem to powinna sie swiecic dioda. Chyba, ze masz sieciowke bez tego ale watpie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 laptopy maja bez ale wtedy sterowniki od tych kart wyrzucaja brak polaczenia na pasek w czesci tray Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jotmar Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Win XP też pokazuje połączenie sieciowe w trayu i wszystko widać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 28 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2002 wyglada na ewidentna wine kolesia ze sklepu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 to na pewno zły kabel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 zly sprzedawca :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 zly sprzedawca :)))no właśnie :lol: kabla nie umiał zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 zly sprzedawca :)))no właśnie :lol: kabla nie umiał zrobić Teraz sie bedziecie smiac... przychodze rano i daje to babce ktora mi to sprzedala i mowie ze nie dziala... a ona mowi: To mozliwe, bo ten gosciu ktory ci to robil to informatyk z Pudliszek i on nic nie umie... Kopara mi poleciala... teraz jej maz ma mi to zrobic... Aha i dzieki za to, ze pomogliscie. THX... mam nadzieje, ze dzis podciagne sie w W3 przez siec :lol: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 informatyk z Pudliszek uahahahahah, to juz lepiej niech w pudliszkach nie zajmuja sie komputerami tylko dalej robia te swoje przetwory i takie tam, i to byl informatyk?, uahahhahahahaha, ja tez jestem informatyk jak tak hyhyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 fajne zakończenie tematu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 informatyk z Pudliszek uahahahahah, to juz lepiej niech w pudliszkach nie zajmuja sie komputerami tylko dalej robia te swoje przetwory i takie tam, i to byl informatyk?, uahahhahahahaha, ja tez jestem informatyk jak tak hyhyhy Przetwory maja smaczne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Do zarobienia kabelka potrzeba wykwalifikowanego informatyka z Pudliszek?? :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 ciekawe ile w zyciu napisal dobrze dzialajacych programow :?: :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokoloshe Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 z tym ze gosc nie umie zrobic kabla to moze byc prawda. ale ja po przesiadce na xp mam ten sam problem z sieciowka, tzn. pokazuje ze kabel nie jest podalczony a na 9x dobrze dzialala. sprawdz czy zp ja dobrze rozpoznal.moim zdaniem to moga byc nieodpowiednie sterowniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Spróbuj jeszcze poustawiać w kompach tryby na 100MBit-half/duplex lub 10MBit-half/duplex Jeśli to nie pomoże spróbuj karty przeprogramować na 100MBit-half/duplex programik znajdziesz na stronie producenta chipsetu karty sieciowej ( www.realtek.com.tw jesli to oczywiście Realtek :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...