Pure Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Chciałbym załozyć konot w banku ale neiwim gdzie najlepij narazie myślałem o koncie w mBANKU i to miało by być izzyKonto. Chodzi mi głównie o prostote obsługi i bezpieczeństwie. Ale niewiem czy mi sie narazie opłąca bo za 9 miesięcy będe mieć 18 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 imo mbank / intelligo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 imo Volkswagen Bank Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Temat już był poruszony ze 2 razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPY_NET Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 ja proponuje inteligo. Sam mam tam konto i nie narzekam , po pierwsze nie ma prawie wogóle opłat za prowadzenie konta , po 2 inteligo wchodzi w skład banku PKO i co za tym idzie ma najwięcej bankomatów w kraju . :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 aha ale w mBanku wogule niema opłat za prowadznei konta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ikk Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 W mBanku płaci sie 50 gr za 1 przelew zewnętrzny, w VW Banku nic sie nie płaci i jeszcze token jest za darmo do konta Standard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Tylko JA NIEMAM 18 LAt mam dopiero 17!! to ja chyba niemoge konta stadard :) moge tylko jakies takie młodzieżowe. Jak na razie znam tylko izzykonto w mBanku. A chciałbym wiedzieć jaki są inne konta młodzieżówe i które sa najlepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 polecam Lukas e-konto -0 opłat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Ale dla niepełnoletni moga je założyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Ale dla niepełnoletni moga je założyćmam ten sam ból, 18-stka dopiero w marcu 2005, więc brakuje mi kilku miesięcy, ale stary dał mi swoje konto mBank, więc nie ma problemu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 to tak jak ja też w marcu 2005 :D ale jak załoze sobie to izzy to mi sie opąłci czy już lepiej przez rodzicó jakieś i potem z niego korzystać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Jak jesteś niepełnoletni to w MBanku chyba możesz mieć... Izzy konto kiedyś było (Nie wiem jak teraz) - dla niepełnoletnich. Ja mam w PKO , to konto zwie sie "Graffiti". A opłaty to chyba 1zł/msc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 mBank Inteligo - LOL :) http://hacking.pl/news.php?id=3423 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 mBank Inteligo - LOL :) http://hacking.pl/news.php?id=3423 Stary, ale zes zapodal news'a :twisted: - kazdy o tym slyszal. Jesli dla Ciebie te banki to LOL, to ciekawe gdzie sam trzymasz kapuste? W skarpetkach? I moze nadajesz przelewy na poczcie lub stoisz z babciami od 6 rano w kolejkach do kasy PKO? :lol: Sam mam dwa konta - to drugie w mbanku. Jest idealne do drobnych spraw czy allegro. Jesli chodzi o powazne konto to na nie polecam zadnego PKO - to jest totalna porazka a najwieksza siec bankomatow tego nie rekompensuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilk100 Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 mBank Inteligo - LOL :) http://hacking.pl/news.php?id=3423 Stary, ale zes zapodal news'a :twisted: - kazdy o tym slyszal. Jesli dla Ciebie te banki to LOL, to ciekawe gdzie sam trzymasz kapuste? W skarpetkach? I moze nadajesz przelewy na poczcie lub stoisz z babciami od 6 rano w kolejkach do kasy PKO? :lol: Sam mam dwa konta - to drugie w mbanku. Jest idealne do drobnych spraw czy allegro. Jesli chodzi o powazne konto to na nie polecam zadnego PKO - to jest totalna porazka a najwieksza siec bankomatow tego nie rekompensuje. podaj przyklad dlaczego porazka a nie sie wymadrzasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 oprocentowanie, oplata za przelewy, utrzymanie konta, ot co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Nie chce sie wymadrzac, to po prostu moja subiektywna opinia :) Konta w PKO maja po kolei - moi starzy, brat, dziewczyna.... Dla mnie to troche porazka bo: 1. Czeste kolejki do okienek (caly klub seniora, co nie korzysta z bankomatow ma konta albo w Peako albo w BP) 2. Niemila obsluga - stare babska, ktora zyja jeszcze w poprzedniej epoce i nie moge zrozumiec, ze poziom uslug bankowych mocno sie zmienil 3. Wysokie oplaty za prowadzenie konta, przelewy itp 4. Uciazliwe limity (szczegolnie dla ludzi bez stalych dochodow) - rozumiem limit debetowy itp, ale limit wyplaty gotowki z konta przy pomocy karty na poziomie 100-200 zl na dobe (znam takie przypadki)?? 5. W zasadzie nie sposob dostac karte kredytowa (lub podobna umozliwiajaca placenie przez internet) bez wysokich deklarowanych wplywow. 6. Niedopracowany system obslugi konta przez internet - (pomijajac fakt, ze oplaty za przelewy byly od poczatku) - ubogie opcje, brat np. twierdzi, ze nie moze sprawdzic danych osobowych wplacajacych na konto (tzn nie wie kto mu przyslal przelew!) i musi czekac na co miesieczne zestawienie operacji. Czesc z wad moze zalezec od konkretnego oddzialu - ale jak dla mnie za duzo tu oplat - warto wyliczic sobie ile kasy trzeba miec na koncie, aby nie dokladac do tego interesu te 3-4 zlote miesiecznie... Niestety sektor bankowy w PL jest ogolnie nastawiony na wyciskanie wszystkiego co sie da z pojedynczego klienta. Dlatego warto wg mnie korzystac z bankow internetowych lub takich, ktore nie zdzieraja tak na oplatach, karach itp. Co do zagrozen ze strony hackerow, to jesli nie podasz sam hasla itp niepowolanej osobie to nic ci nie grozi. Za wszelkie wlamania przez net odpowiada bank (musi zwrocic kase). Nawet jak bedzie mial klopoty z plynnoscia przez jakies mega wlamanie, to jest jezscze specjlalny fundusz przy NBP, ktory pomaga. Ale kazdy lubi to co ma, rozumiem, ze w niektorych miejscowosciach jest tylko jeden / dwa bankomaty i ludziska po prostu nie maja wyboru. update: zapomnialem dodac o oprocentowaniu. Teraz to ogolnie dzieki niskiej inflacji oprocentowanie jest wszedzie niskie, lecz pare lat temu w pekao i PKO BP bylo skandalicznie niskie - ze 2 x nizsze w porownaniu z innymi bankami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Każdy musi sam wybrać konto które mu odpowiada najlepiej. Ja po przejściach z Kredyt Bankiem i BGŻ wybrałem PKO Inteligo i jestem zadowolony. oprocentowanie, oplata za przelewy, utrzymanie konta, ot co. Oprocentowanie- (zależności ot kwoty od 2% do 4%) naliczane odsetki codziennie. Opłaty za przelewy- 0,99 gr. za przelew do innego banku, 0 zł na inteligo czy PKO BP( ja problemu nie mam, bo 99% przelewów kieruje na Inteligo lub PKO BP w tym czynsz, energia itp.) Utrzymanie konta - 0 zł, jeśli wpłynie 100zł raz na miesiąc to chyba nie jest tak dużo???? Kristos- nie rozumiem, czemu porażka, mBank i Inteligo są bardzo podobne z tą różnicą, że mając Inteligo mam 1700 bankomatów, nie liczę już banków i małych punktów PKO BP, jadąc gdzieś, nie stresuje się że nie będę miał gdzie wypłacić kasy bez prowizji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 wiesz ja mam utrzymanie konta za darmo niezaleznie czy cos mam na koncie czy nie i przelewy rowniez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Kristos- nie rozumiem, czemu porażka, mBank i Inteligo są bardzo podobne z tą różnicą, że mając Inteligo mam 1700 bankomatów, nie liczę już banków i małych punktów PKO BP, jadąc gdzieś, nie stresuje się że nie będę miał gdzie wypłacić kasy bez prowizji. Przepraszam, moze zle sie wyrazilem. Nie mowilem, ze Intelligo to porazka. Mowilem o zwyklym rachunku w Peako / BP. Intelligo jest porownywalne do mbanku, lecz wyzsze oplaty za przelew i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristos Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Tak sie zastanawiam, chyba najlepiej, jak sie wykonuje sporo operacji, miec ze 2, 3 konta bankowe. Np. jeden w mbank (na allegro), drugi Intelligo (na pozostale operacje, przelewy + wyplate z bankomatow) + ewentualnie trzeci jak chcemy miec jeden normalny bank (Volskwagen Bank? czy jakies inne wynalazki). Wybierajac te bez oplat za prowdzanie rachunku, moze troche zaoszczedzic na tych przelewach itp, ale problem taki, ze trzeba miec co wlozyc na te rachunki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Poczytaj: http://www.money.pl/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Tak sie zastanawiam, chyba najlepiej, jak sie wykonuje sporo operacji, miec ze 2, 3 konta bankowe. Np. jeden w mbank (na allegro), drugi Intelligo (na pozostale operacje, przelewy + wyplate z bankomatow) + ewentualnie trzeci jak chcemy miec jeden normalny bank (Volskwagen Bank? czy jakies inne wynalazki). Wybierajac te bez oplat za prowdzanie rachunku, moze troche zaoszczedzic na tych przelewach itp, ale problem taki, ze trzeba miec co wlozyc na te rachunki :? dla mnie to wlasnie VW Bank do allegro bo nie placisz nic za przelewy niezaleznie do jakiego banku ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 ja kurde tez cały czas sie borykam z tym problemem nie mam konta i cały czas latam po znajmoych zrobisz mi przelewe bo kupiłęm os od kogoć na alegro czy gdzis to jest strasznie wkuzajace pinkiemu wisze kase (6zł) ale nie moge mu przelać bo nie mam konta a nikt z moich znajomych nie ma tyle na koncie przeciez to bez sens a wyciagnoc moja mame z domu to jak wieloryba z wody, tez szukam banku zeby sobie załozyc jknto moja 18 za 10 miechówja kurde tez cały czas sie borykam z tym problemem nie mam konta i cały czas latam po znajmoych zrobisz mi przelewe bo kupiłęm os od kogoć na alegro czy gdzis to jest strasznie wkuzajace pinkiemu wisze kase (6zł) ale nie moge mu przelać bo nie mam konta a nikt z moich znajomych nie ma tyle na koncie przeciez to bez sens a wyciagnoc moja mame z domu to jak wieloryba z wody, tez szukam banku zeby sobie załozyc jknto moja 18 za 10 miechów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 www.integrum.pl mam tam konto od 3/4 lat, na poczatku to nazywalo sie integrum-maax (dla mlodziezy) jak na trzymanie kasy spoko, pozniej zarejestrowalem sie na allegro - przelewy - akurat wtedy wprowadzili usluge e-integrum. Zalozylem tam nowe konto (jakies dwa lata wstecz) wszystko przez internet robisz, przelewy do innych bankow bez oplat, w ogole nie zaplacilem ani zlotowki za prowadzenie konta (do tej pory) :D dostajesz token zamiast hasel jednorazowych i karte maestro jak dla mnie super sprawa - polecam jedyne co, to znikome oprocentowanie, moznaby powiedziec, ze go nie ma ale z moimi funduszami to i tak duzo bym nie zyskal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 Jak jesteś niepełnoletni to w MBanku chyba możesz mieć... Izzy konto kiedyś było (Nie wiem jak teraz) - dla niepełnoletnich. Ja mam w PKO , to konto zwie sie "Graffiti". A opłaty to chyba 1zł/msc . z tego co wiem to za konto IZZY się nie płaci, ale rocznie się płaci bodajże 40 zł za kartę VISA Electron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 mi chodzi o takie koto gdzie przelewy i wiekszosc zeczy z kotem da sie robić przez internet, a takze miło bybyło jak by porwadzenie konta, przelewy, wpałłaty ,wypłaty były darmowe lub jak najtańsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 13 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2004 mi chodzi o takie koto gdzie przelewy i wiekszosc zeczy z kotem da sie robić przez internet, a takze miło bybyło jak by porwadzenie konta, przelewy, wpałłaty ,wypłaty były darmowe lub jak najtańszeintegrum - wszystko przez internet (oprocz wplat - darmowych) - bez oplat calkowicie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 14 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2004 mi chodzi o takie koto gdzie przelewy i wiekszosc zeczy z kotem da sie robić przez internet, a takze miło bybyło jak by porwadzenie konta, przelewy, wpałłaty ,wypłaty były darmowe lub jak najtańszeintegrum - wszystko przez internet (oprocz wplat - darmowych) - bez oplat calkowicie juz była o tym gadka :twisted: jak chcesz idealne konto to zakładaj w VWBankDirect zalety takie jak Mintai przedstawia w Integrum i do tego najwyższe oprocentowanie jakie znam spośród konkurencji konto już mam ponad pół roku i mucha nie siada :twisted: gadka o nim była tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=53039&start=30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...