Morgan Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Witam! Od paru dni pojawia mi sie podczas pracu na kompie dziwna rzecz. Czasami na chwile cos mi komp sie "muli", tzn. z pulpitu na chwile znika wszystko oprocz tapety. po chwili wszystko wraca do normy, ale w pasku zadan nie ma niektorych ikon od uruchomionych w tle programow, np. gg lub USDM (taki programik Epox-a monitorujacy temp. i napiecia). Jesli wylacze te programy w menadzerze zadan i wlacze ponownie to ikonki sa znow w pasku. Co moze byc tego przyczyna, slyszalem, ze jest to restart explorera, ale dlaczego tak sie dzieje? Z gory dzieki za wszelkie komentarze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 tak, jest to restart explorera. Przyczyny mogą być różne, po pierwsze odkręć sprzęt i powiedz, czy dalej tak jest, po drugie wywal wszystkie programiki z autostartu i też sprawdź, czy dalej tak się będzie działo. Sprawdź i odpisz. pozdr MeHow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 W autostarcie ma tylko podstawowe rzeczy, natomiast procek chodzi na zanizonym napieciu 1,625 - default 1,65. Bez bledow w prime, przechodzi wszystkie benchmarki, stabilny w grach, pamieci nie chodza nawet na pelnej mocy. zdarza sie to rzadko od kilku dni, 1 lub 2 razy dziennie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 U mnie tez to sie zdarza ale nie tak czesto... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 i u mnie 8) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian323 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 A u mnie jest tak non-stop. (WinXP celeron 433 256MB RAM) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_K_Ci_ Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 heh u mnie również :( a dlaczego tak się dzieje to niemam pojęcia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 11 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2004 Kiedys tak miałem, niewie dlaczego i niewiem dlaczego juz tak niemam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Jakiś proces w tle daje się we znaki. Miałem to. Zmieniłem na sprzęt nowy (w opisie szczegóły) i już tak nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 slyszalem ze to jest jakis nowy VIRUS ktory wykorzystuje proca i kompy potem mula. Ale skanowane mam wszystko antywirem od symanteca, SPYBOTEM i jeszcze CSSSHREDEREM i mi nic nie wykrywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 tez tak mialem na WinXp, ale sobie z tym poradzilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 tez tak mialem na WinXp, ale sobie z tym poradzilem :)moglbys napisac jak sobie z tym poradziles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 tez tak mialem na WinXp, ale sobie z tym poradzilem :)moglbys napisac jak sobie z tym poradziles?..pewnie reinstal systemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 co wy jakies dziwne motywy macie z tym explorerem ja niemam nigdy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 tez tak mialem na WinXp, ale sobie z tym poradzilem :)moglbys napisac jak sobie z tym poradziles?..pewnie reinstal systemu :D Zainstalowalem Windowsa 2000 pro +sp4 :), mialem dosc tych sory za wyrazenie - gownianych problemow z Xp, tam ciagle jakies gowna nawalaly, a na win 2k mam spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Ja też zauważyłem taką dolegliwość. Tyle że mnie to wkur... zajebiście. A nie będe reinstalował systemu bo stoi już od grudnia. Też bym podejżewał wirusa ale zainstalowałem sobie Panda Antivirus i nic mi nie pokazuje. Na nForce + Win Xp podczas obciążenia dysku, system obciąża również proca. Cytat z www.motherboardfaqs.com High CPU Utilization in Windows XP (especially with ide hard drives) If your system is using a high amount of cpu cycles (almost all nforce2 boards do), you'll need to download the microsoft windows xp patch for this. It significantly reduces cpu usage, but beware that some users have reported much higher seek times, so you might want to check your performance with a benchmark utility both before and after installing the patch. You can download it here. tyle że path jest do wersji US a nie PL. Nie patrzyłem czy wystarczy zmienić język żeby go zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Jeden anty wir to nie wszystko-znam osoby,ktore opanowal ostatni wir od DXa a ochrone mialy potrojna-panda,norton i mks wir online. Ech,czasem szkoda gadac..Niech dalej uzywaja tego outlooka z MShita... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 heh u mnie również :( a dlaczego tak się dzieje to niemam pojęcia...za małe napięcie chłopaku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...