s_o_u_l Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Chcialbym dokupic sobie dysk, ale mam slaby zasilacz ( Codegen 300W ) i nie wiem czy po tej operacji nie padnie, palac oczywiscie wszystko co popadnie. Planuje kupno jakiegos dysku 80Gb, Samsung lub Seagate , ew. Caviar. Czy rozni sie jakos pobor pradu przez kazdy z tych dyskow? Teraz zasilacz obciazony jest Duronem1300(@1300), Geforce256, plyta gigabyte ( zintegrowany dzwiek) czasami nagrywarka lub cdrom , i dysk IBM 40G Napiecie na zasilaczu +5 : 4.98 +12 : ~12 Po obiazeniu programem toast : +5 : 4.85-4.88 12V rosnie o 0.3V ( o ile miernik dobrze pokazuje roznice, bo wartosc to napewno zle, sprawdzalem ) Dodatkowo zasilacz przeszedl maly, niezamierzony test, polegajacy na pracy bez wiatraka przez killka dni po 12h, rowniez przy obciazeniu ( przy graniu ) . Nic mu sie nie stalo, troche sie przegrzal, komp tylko kilka razy sie zwiesil. Skoro w takiej sytuacji sie nie spalil to moze wogole sie nie spali:) Ok, to powiedzcie mi czy moge bez obaw podlaczyc dwa dyski 40 i 80 Gb, albo chociaz wymienic 40 na 80-tke? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Napięcia masz akceptowalne, wiec moim zdaniem spokojnie możesz podpinać dysk. Codegeny są słabe, ale config masz mało wymagajacy wiec spokojnie da rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s_o_u_l Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 Jeszcze jedno glupie pytanie przy okazji. Plyta bez problemu obsluzy 80G? Gigabyte 7ZXE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość PL4Y3R-PL Opublikowano 12 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2004 to moze ja zrobie taki maly ot:) zeby nie zakladac nowego tematu...:) wie ktos ile wat pobieraja 2 katody revoltec ? podpiete do 1 invertera:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...