Skocz do zawartości
OKITOKI

AMD Barton - Serie, opisy - Kompedium

Rekomendowane odpowiedzi

Co do napięcia 1,45V. To ja na takim działalem przez 3 miesiące (FSB 166Mhz) i to mnie dziwiło właśnie że działa na niskim napięciu a podkręcić sie nie chce :? Ale teraz sie już ciesze bo wreszcie doceniłem mój sprzęt 8) Wysokiego FSB wszystkim zycze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myslicie o tym bartonie ?

AXDA2500KV4D    Y868267134966

AQZEA 0412MPMW

git (dobrze sie kreci?:) czy moze lepiej dolozyc te 50 zl do mobila?:)

juz zalozyles osobny temat o procku , a tak wogule to kazdy procek sie kreci inaczej :evil: , no i po za tym to nie ma tu wrozek :twisted:

edit !!!

bawilem sie troche zas biosami do mobo i ustawiniami mem :lol:

i wyszlo takie cus , wyzej jak 230 fsb to juz cieszko , tylko nie wiem czy to juz mobo ma dosc :(

http://img76.exs.cx/img76/6861/254011x23018V.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co myslicie o tym bartonie ?

AXDA2500KV4D    Y868267134966

AQZEA 0412MPMW

git (dobrze sie kreci?:) czy moze lepiej dolozyc te 50 zl do mobila?:)

juz zalozyles osobny temat o procku , a tak wogule to kazdy procek sie kreci inaczej :evil: , no i po za tym to nie ma tu wrozek :twisted:

edit !!!

bawilem sie troche zas biosami do mobo i ustawiniami mem :lol:

i wyszlo takie cus , wyzej jak 230 fsb to juz cieszko , tylko nie wiem czy to juz mobo ma dosc :(http://img76.exs.cx/img76/6861/254011x23018V.jpg

tamten temat jest o innym;) zreszta to ktos mnie poprosil zebym mu posta wkleil;P wiem ze kazdy sie innaczej kreci ale jednak troche zblizone do siebie sa:) skad wiesh ze niema wrozek moze ktos sobie dorabia?? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cze wszyskim mam problem z pamięciami niby są to 400mhz ale jak je puszcze by spd to mi sie windows resetuje i narazie chodzą 333mhz jak chciałem krecic kompa to ustawiałem ratio chyba 6/5 i procek szedł przy fsb 200 na 1,75v w idle 48*a w stresi 54*55*

i właśnie nie wiem czy pamięci mam uszkodzone pomocy!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej masz mem uszkodzone , wlasnie woriclem ze sklepu bo sam oddalem na service 1x512 twinmosa 400MHz niby fsb 200 mialo byc niczym dla nich no ale na fsb 190 juz w mem tescie bledy :/ i mam teraz vdata w zastepstwie , sprawdz swoj ram mem testem pod dosem albo goldmemory , programiki mozesz zassac z tad:

http://www.oc-progz.prv.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Wytłumaczcie mi jedno. Czym się objawia zablokowany mnożnik? Mniemam, że ustawiając w BIOS'ie coś powyżej x11 i zapisaniu ustawień komp resetuje się, a mnożnik automatycznie wraca na 11 (przykładowo, bo zdaje się, że różne płyty mają różne ustawienie default'owe), tak?? Czyli w Windowsie pod CPU-Z byłoby x11?? Tak się składa, że dziś kupiłem Barton'a 2500. Zapuściłem go na starym wiatraczku od XP 1600+ przy otwartym oknie i obudowie tak dla sprawdzenia czy działa. :) Nie odpalałem go jeszcze na dłużej bo czekam na WC. W każdym bądź razie standardowo poszedł bez problemu. Stwierdziłem, że zobaczę co z tym mnożnikiem i nie zmieniając taktowania przestawiłem go z x11 na x13 i komp bez problemu ruszył. Windows się załadował. Odpaliłem CPU-Z i w pozycji Multiplier jest x13, a Core Speed wynosi 2166.5 MHz przy napięciu standardowym 1.5 V. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że głośno mówi się o tym, że Barton'y po 39 tygodniu 2003 roku mają zablokowany mnożnik. Mój procek przedstawia się następująco:

AXDL2500DLV4D

Z364967250170

AQZFA0344XPMW

Teraz nie wiem co jest grane, bo niby jest z 44 tygodnia 2003 roku. Jeśli to co mi się wydaje jest prawdą, to mam odblokowany mnożnik. Pytanie tylko jak to jest możliwe?? :) Dla zainteresowanych mam screen i zdjęcie procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!!!

Mam pytanko. kupilem bartona i mam strasznie duze temperatury. na cpu pokazuje mi w stresie 50 stopni natomiast z diody 70 stopni. czy to normalne 20 stopni roznicy??? cooler wiem ze nei nalezo do najlepszych ( titan :))) ) ale semprona mi chlodzil fajnie nawet przy napieciu 1.85V. tego mam puszczonego na 2200MHz przy napieciu 1.6 V i mam takie wysokei temperatury.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luzie ja mam takiego Bartona 2500@3200 na 1.65V, tylko jest mi smutno bo mam zablokowany mnożnik i nie mam zbyt dużych możliwości overlockingu, jest jakiś sposób na odblokowanie mnoznika??

Niestety nie ma takiej mozliwości :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uu to lipa straszna, harbi jesteś pewny? kiedyś mi się chyba coś obiło o uszy o metodzie softwarowej bez modów, ale nie mam pojęcia czy to działa

Poszukaj informacji na forum - pisano wiele razy, że jesli masz procka wyprodukowanego po 39 tygodniu 2003r. to mnoznik jest zablokowany:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom w sumie raz jechałem na magistrali 410Mhz, ale teraz mój zasilacz powoli pada, i prze większym FSB po prostu nie wyrabia :? , kupię zasiłkę o spróbuję wycisnąć troche z tego proc, a jak myślicie do ilu mogę podkręcić moje good ram 400Mhz?? pójdą na 420??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAm pytanko:

Posiadam Bartonika 2500 z serii po 39 tyg 2003 r.NA 100% ma zablokowany mnożnik.Cały czas pracuje na Deafult ustawieniach czyli po starcie kompa 2500+.Słyszałem ze bez żadnego problemu powinien chodzić jako 3200+.

Jednak tu jest problem ponieważ przy ustawieniu FSB na 200 wogóle mi nie odpala Windozy.Dlaczego tak się dzieje i czy jest na to lekarstewko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...