marx Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Witam Mam pytanie: jaka jest przy normalnej (bez podkrecania) pracy temperatura Celka tualatina 1A GHz ? mam 39 stopni i mnie to nie pokoi bo wczesniej mialem 633@950 i mial 28 stopni temperatury na podkreceniu. Tualatin niby birze mniejsze napiecie i mniej ciepla wytwarza, a u mnie jest wiecej :( czy to jest normalne ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 hmm... 39stopni i ciebie to niepokoji ?!? :D heh to spoko temperatura ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 a czym chłodzisz tego celka ??? tym samym co tamtego 633 ??? ja mam celka Coper. 1000@1120mhz i największa temp. u mnie to 40oC :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Witam Mam pytanie: jaka jest przy normalnej (bez podkrecania) pracy temperatura Celka tualatina 1A GHz ? mam 39 stopni i mnie to nie pokoi bo wczesniej mialem 633@950 i mial 28 stopni temperatury na podkreceniu. Tualatin niby birze mniejsze napiecie i mniej ciepla wytwarza, a u mnie jest wiecej :( czy to jest normalne ??? To normalka, nie przejmuj się tym. Z drugiej strony, to dziwne, że mój P3 933 prawie się nie grzeje (24, max 30), a Celek T 1.2 GHz (tylko 300MHz różnicy) ma zawsze ponad 40st. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikita_Bennet Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 moj mial max 49 stopni po ~8 godzinach 3dmarka jak testowalem stabilnosc radeona po podkreceniu i nic mu sie nie stalo - bylo to w te upaly. moj pracuje na standardowym wentylku od tulipanka boxowego pzdrwm Nikita_Bennet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Normalnie miał temperature (na 100 fsb) 40 st. a teraz na 133 fsb ma 41 stopni no jak 40 minut pakuje rar-em :) to ma 42 i ni stopnia wyzej nie poleci nawet na gierkach, zadnych zwich ni nic , wiec to pewnie normalka, moze troch pokombinuje w przyszlosci jak bede sie nudzil i zdejme go do 2x stopni :) Dzięki wszystkim za porady najwyraxniej w tym czym siła drzemie - trza testować :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 a ja sie chyba niepokoje po tym co juz napisaleiscie, mam celka 1.3 gh pdkreconego do 1.6 (tak jak na dole) , do tego miedziany wiatraczek (4200 obrotow) co prawda no name, i mam w stanie spoczynku 49 , a w pracy 58 stopni. Posmarowany jest arctic silverem 3. Da sie jeszcze obnizyc temperature???? Wsztsyko przy otwartej obudowie i temp . w pokoju 25 stopni. Temp na plycie 32 stopnie!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marx Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 u przy takiej temperaturze to cos jest nie tak, albo z konfigami chipsetu w biosie albo PCI, no albo wiatraczek jakos dziwnie leży (za dużo pastki) Na wszystkim da sie jeździć nieźle, tylko pytanie jak długo? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 a ja sie chyba niepokoje po tym co juz napisaleiscie, mam celka 1.3 gh pdkreconego do 1.6 (tak jak na dole) , do tego miedziany wiatraczek (4200 obrotow) co prawda no name, i mam w stanie spoczynku 49 , a w pracy 58 stopni. Posmarowany jest arctic silverem 3. Da sie jeszcze obnizyc temperature???? Wsztsyko przy otwartej obudowie i temp . w pokoju 25 stopni. Temp na plycie 32 stopnie!!!! Może źle ci temperaturę odczytuje. U mnie przy 25 stopniach w pokoju przy zamkniętej obudowie mam poniżej 30 stopni. A procek przy podkręceniu na 1.5GHz ma 49max, przy standardowym coolerku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 a ja sie chyba niepokoje po tym co juz napisaleiscie, mam celka 1.3 gh pdkreconego do 1.6 (tak jak na dole) , do tego miedziany wiatraczek (4200 obrotow) co prawda no name, i mam w stanie spoczynku 49 , a w pracy 58 stopni. Posmarowany jest arctic silverem 3. Da sie jeszcze obnizyc temperature???? Wsztsyko przy otwartej obudowie i temp . w pokoju 25 stopni. Temp na plycie 32 stopnie!!!! Ozeszty orzeszku !!! :) O wiele za duzo. Ta temp. co masz w spoczynku powinienes miec w stresie. Kupuj lepszy cooler koniecznie moze tez paste zle nalozyles (za duzo). Mam w lato temp. 40-43 (zaleznie stres lub looz na niekreconym). W zime mam 42 st C w stresie na podkreconym. okolo 50 st C to mam po podkreceniu do 1,5Ghz i zapodaniu max vcore (1,825V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 plyty na intelu odczytuja temperature z diody termiznej z wewnatrz proca :) mnie np nie dziwi 59 stopni na moim celku 850 niepodkreconym w pracy mimo ze ma potezny radiator ktory na dodatek jest zimny :) ten sam procek na plycie z via i na tym samym radiatorze (via korzysta z czujnika pod procem) ma jush tylko 32 stopnie :) ale nie wem na czym twoja plyta jest aleja via to masz za duzo albo zjeb czujnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...