Skocz do zawartości
marx

Temperatura Tualatina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie: jaka jest przy normalnej (bez podkrecania) pracy temperatura Celka tualatina 1A GHz ? mam 39 stopni i mnie to nie pokoi bo wczesniej mialem 633@950 i mial 28 stopni temperatury na podkreceniu. Tualatin niby birze mniejsze napiecie i mniej ciepla wytwarza, a u mnie jest wiecej :( czy to jest normalne ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie: jaka jest przy normalnej (bez podkrecania) pracy temperatura Celka tualatina 1A GHz ? mam 39 stopni i mnie to nie pokoi bo wczesniej mialem 633@950 i mial 28 stopni temperatury na podkreceniu. Tualatin niby birze mniejsze napiecie i mniej ciepla wytwarza, a u mnie jest wiecej :( czy to jest normalne ???

To normalka, nie przejmuj się tym. Z drugiej strony, to dziwne, że mój P3 933 prawie się nie grzeje (24, max 30), a Celek T 1.2 GHz (tylko 300MHz różnicy) ma zawsze ponad 40st.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie miał temperature (na 100 fsb) 40 st. a teraz na 133 fsb ma 41 stopni no jak 40 minut pakuje rar-em :) to ma 42 i ni stopnia wyzej nie poleci nawet na gierkach, zadnych zwich ni nic , wiec to pewnie normalka, moze troch pokombinuje w przyszlosci jak bede sie nudzil i zdejme go do 2x stopni :)

Dzięki wszystkim za porady

najwyraxniej w tym czym siła drzemie - trza testować :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja sie chyba niepokoje po tym co juz napisaleiscie,

mam celka 1.3 gh pdkreconego do 1.6 (tak jak na dole) , do tego miedziany wiatraczek (4200 obrotow) co prawda no name, i mam w stanie spoczynku 49 , a w pracy 58 stopni. Posmarowany jest arctic silverem 3. Da sie jeszcze obnizyc temperature????

Wsztsyko przy otwartej obudowie i temp . w pokoju 25 stopni. Temp na plycie 32 stopnie!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u przy takiej temperaturze to cos jest nie tak, albo z konfigami chipsetu w biosie albo PCI, no albo wiatraczek jakos dziwnie leży (za dużo pastki)

Na wszystkim da sie jeździć nieźle, tylko pytanie jak długo? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam celka 1.3 gh pdkreconego do 1.6 (tak jak na dole) , do tego miedziany wiatraczek (4200 obrotow) co prawda no name, i mam w stanie spoczynku 49 , a w pracy 58 stopni. Posmarowany jest arctic silverem 3. Da sie jeszcze obnizyc temperature????

Wsztsyko przy otwartej obudowie i temp . w pokoju 25 stopni. Temp na plycie 32 stopnie!!!!

Może źle ci temperaturę odczytuje. U mnie przy 25 stopniach w pokoju przy zamkniętej obudowie mam poniżej 30 stopni. A procek przy podkręceniu na 1.5GHz ma 49max, przy standardowym coolerku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ozeszty orzeszku !!! :)

O wiele za duzo. Ta temp. co masz w spoczynku powinienes miec w stresie. Kupuj lepszy cooler koniecznie moze tez paste zle nalozyles (za duzo). Mam w lato temp. 40-43 (zaleznie stres lub looz na niekreconym). W zime mam 42 st C w stresie na podkreconym. okolo 50 st C to mam po podkreceniu do 1,5Ghz i zapodaniu max vcore (1,825V)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyty na intelu odczytuja temperature z diody termiznej z wewnatrz proca :)

mnie np nie dziwi 59 stopni na moim celku 850 niepodkreconym w pracy mimo ze ma potezny radiator ktory na dodatek jest zimny :)

ten sam procek na plycie z via i na tym samym radiatorze (via korzysta z czujnika pod procem) ma jush tylko 32 stopnie :)

ale nie wem na czym twoja plyta jest aleja via to masz za duzo albo zjeb czujnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...