Skocz do zawartości
selim

Reset po starcie.

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

Mam problem z komputerem.

Po kilkugodzinnej przerwie w pracy, przy probie uruchomienia system sie resetuje - czy to zaraz po starcie, czy przy pierwszym pasku postepu ladowania w2k - roznie bywa.

sprzet:

MSI KT6 Delta

AMD 2600+

512 MB RAM (Kingston KVR400X64C3/512)

Ati 8500 le (His)

Zasilacz Chieftec 360W

W zasadzie wszystko nowe, ale kupowane w odstepach - najstarsza jest plyta - ma jakies 2 miesiace.

MemTest przeszedl gladko.

Co to moze byc?

Dzieki za pomoc

selim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze jeszcze dopisze.

Na poprzednim procesorze bylo to samo - Amd 1.33

I jeszcze jedna sprawa. Kazdorazowy reset z windy, konczy sie zwisem przy starcie - miga tylko lampka monitora na pomaranczowo. Pomaga tylko wylaczeie i ponowne wlaczenie. Poza tym dziala dobrze. Tylko ze na amd 1.33 przy pracy w Mayi potrafil sie zamrozic - czarny ekran i koniec - pomagal tylko reset. Na dodatek zupelnie losowo - nie dalo sie tego umyslnie powtorzyc. W dowolnym innym sofcie (np Cinemie) dzialal dobrze. W szopie na duzych plikach wszystko ladnie smigalo i nadal smiga. Nie sprawdzalem jeszcze jak Maya na nowym procu, ale nie wiem kiedy bedzie okazja sprawdzic.

Moze to sie na cos przyda :)

pozdrawiam, selim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przelozylem ram do trzeciego gniazda... i wlaczyl sie bez problemow :)

SP nie mam zadnego. Komp nie podlaczony do sieci, a ze soft ktorego uzywam tego nie wymaga, to nie instalowalem.

Zobacze jak bedzie dzialal w najblizszych dniach.

Dzieki raz jeszcze za pomoc ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi