typo666 Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 niestety n ostatnim badaniu wyszedł mi ubytek w moim oku ;) no ale ten popatrzałem po tych okularkach i nic ciekawego czy dałoby się np dorobic szkła i oprawić w oprawki np. z okularów firmy Uvex ( arrov albo hotwire ) fajnie by to wyglondło a moze znacie jakies firmy z oprawkami co mają oprawki na prawdziwie SPORTOWYM STYLU !?:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 pewnie mozna dorobic do dowolnych oprawek jak np zbije ci sie jedno szklo i idziesz dorobic to dorabiaja ci do kazdych dopawek ... wiec raczej nie bedzie problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 pomysl nad kontaktowkami :> bardzo fajna i przyjemna sprawa, chodz troche droga :) A dorobic to sie napewno da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 pomysl nad kontaktowkami :> bardzo fajna i przyjemna sprawa, chodz troche droga :)nie wiem czy taka fajna bo mozna tylko kilka godzin dziennie nosic trzeba dbac o nie i uwazac zeby nie wcielo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 Heh zlaezy od szkiel. Jak masz szkla 24h dobe to mozesz nosic i nosic. Jak masz dzienne to nosisz od rana do wieczora. Dbanie polega na wieczornym przeplukaniu sziel nic innego, a dbanie o to by nie wpadlo, smieszne ;] Ja o nic nie dbam i jakos juz pol roku chodze w szklach. A komfort jest nieporownywalny, przy zwyklych okularach nie mozesz nosic przeciwslonecznych :D ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 16 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2004 dobrze masta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 ...przeglądnąłem te okularki Uvex, imo beznadzieja jak na coś co masz nosić cały czas. Lepiej pochodzić po optykach i dobrać zwykłe oprawki, ale które będą lepiej pasować na codzień niż te Uvexy. Co do kontaktówek , to popieram ..::SNAPa::.. niezbyt wygodne w użyciu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 hmmm ja tez zauwazam ze cos sie z moimi oczami dzieje bo na odleglosc to literek nei widze :) a szkla qpiem :) ale z jakims kolorkiem chyba innym :) imho ile taki bajer moze kosztowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 z kolorkiem sa znacznie drozsze ;> MOzesz tez kupic z roznymi wzrokami na oku :D ale taki luksus juz kosztuje od 100zl w zwyz od pary ( 2 tygodniowe ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
typo666 Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 hmmm duży jest problem z zakładaniem tych soczewek na oczy ?? bo teraz też się sam zastanawiam czy opłaca sie dorabiac szkła .. aa i czy te soczewki kupuje się na rok czy nie wiem mi by się przydały soczewki na dzień aby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Z zalozeniem przez pierwsze kilka dni sa lekkie problemy, teraz robie to w kilka sekund :] A soczewki sa roznego typu: - 1 dniowe - 2 tygodniowe - miesieczne i tam jeszcze jakeis... Najlepsze to dzienne czyli takei ktore zaklada sie rano a zdejmuje wieczorem i wyrzuca do kosza na smieci ;] Sa najzdrowsze dal oka. J&J Acuve2 kosztuje cos kolo 5zl za sztuke ;] Ja uzywam miesiecznych BAUSCH & LOMBER koszt to okolo 30zl miesiecznie na same szkla + plyn do mycia i opakowanie na szkielka. Oczywiscie plyn i opakowanie nie wlicza sie gdy masz 1 dniowe szkla ;] Plyn 335ml BAUSCH & LOMBER kosztuje 50zl wraz z opakowaniem, taki plyn starcza na hmm 3-4 miesiace spokojnie :] A opakowania powinno sie wymieniac co miesiac, koszt 5zl ;] Razem cos okolo 45zl miesiecznie wychodzi ( mowie tu o sobie :] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 17 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2004 Byl dlugi temat o kontaktach, szukajka pomoze :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...