Skocz do zawartości
typo666

Oprawki do szkieł

Rekomendowane odpowiedzi

niestety n ostatnim badaniu wyszedł mi ubytek w moim oku ;) no ale ten popatrzałem po tych okularkach i nic ciekawego czy dałoby się np dorobic szkła i oprawić w oprawki np. z okularów firmy Uvex ( arrov albo hotwire ) fajnie by to wyglondło a moze znacie jakies firmy z oprawkami co mają oprawki na prawdziwie SPORTOWYM STYLU !?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh zlaezy od szkiel. Jak masz szkla 24h dobe to mozesz nosic i nosic. Jak masz dzienne to nosisz od rana do wieczora.

Dbanie polega na wieczornym przeplukaniu sziel nic innego, a dbanie o to by nie wpadlo, smieszne ;] Ja o nic nie dbam i jakos juz pol roku chodze w szklach. A komfort jest nieporownywalny, przy zwyklych okularach nie mozesz nosic przeciwslonecznych :D ha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...przeglądnąłem te okularki Uvex, imo beznadzieja jak na coś co masz nosić cały czas. Lepiej pochodzić po optykach i dobrać zwykłe oprawki, ale które będą lepiej pasować na codzień niż te Uvexy. Co do kontaktówek , to popieram ..::SNAPa::.. niezbyt wygodne w użyciu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm duży jest problem z zakładaniem tych soczewek na oczy ?? bo teraz też się sam zastanawiam czy opłaca sie dorabiac szkła .. aa i czy te soczewki kupuje się na rok czy nie wiem mi by się przydały soczewki na dzień aby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zalozeniem przez pierwsze kilka dni sa lekkie problemy, teraz robie to w kilka sekund :]

A soczewki sa roznego typu:

- 1 dniowe

- 2 tygodniowe

- miesieczne

i tam jeszcze jakeis... Najlepsze to dzienne czyli takei ktore zaklada sie rano a zdejmuje wieczorem i wyrzuca do kosza na smieci ;] Sa najzdrowsze dal oka. J&J Acuve2 kosztuje cos kolo 5zl za sztuke ;]

Ja uzywam miesiecznych BAUSCH & LOMBER koszt to okolo 30zl miesiecznie na same szkla + plyn do mycia i opakowanie na szkielka. Oczywiscie plyn i opakowanie nie wlicza sie gdy masz 1 dniowe szkla ;]

Plyn 335ml BAUSCH & LOMBER kosztuje 50zl wraz z opakowaniem, taki plyn starcza na hmm 3-4 miesiace spokojnie :] A opakowania powinno sie wymieniac co miesiac, koszt 5zl ;]

Razem cos okolo 45zl miesiecznie wychodzi ( mowie tu o sobie :] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi