Skocz do zawartości
berkut

Moje FC- non 56k users!!! (big pic's)

Rekomendowane odpowiedzi

Hello all,

Mam juz kilka pierwszych zdjec mojego chlodzenia freonem, narazie jest to tylko moj chlodzony woda skraplacz:

Dołączona grafika

narazie borykam sie z pewnymi problemami (przeciekami, tam jest cisnienie wielokrotnie wyzsze niz w wc i na dodatek mamy do czynienia z sprezonym gazem) jednakze pierwsze wyniki byly obiecujace, juz pierwszy start dal mi temp. parownika -1C z athlonem 1.33 @ 1400 i 2C z athlonem 1.33 @ 1.73ghz, 2V. Drugie uruchomienie po przerobieniu kolektora/fltra i napelnieniu odpowiednia iloscia butanu (juz nie piszcie ze wylece w powietrze to sie nudne robi, jakos nie wylecialem jak mialem przeciek w pokoju) temp. spadla do -6C z athlonem 1.33 @ 1806mhz @ 2.2V.

kryotech to moze nie jest ale za cene ok. 140zl + stara lodowka to wyniki dosciagaja vapochill za 3400zl swobodnie.

aha, minimalna temp. do ktorej mi sie udalo zejc to -22C, biorac pod owage fakt ze butan przy chyba -24 albo -29C wrze to nie tak zle jak na 2 test (w 1 tylko do -2C zeszlem)

dzisiaj przerobilem troche mechanizm do napelniania i opruzniania ukladu (nie mam pompy pruzniowej wiec musze stosowac 4 zawory do napelniania/opruzniania/plukania/normlaniej pracy, wkrutce opublikuje wszelkie szczegoly

jutro planuje uszczelnic wkoncu (to juz 3 proba) blok freonowy (narazie powiem ze sklada sie z 2 plaskownikow 5x5x1cm z wyfrezowanymi na wiertarce stolowej kanalami, powierzchnia samych kanalow bylaby mala gdyby nie fakt ze sa bardzo mocno porysowane co ogromnie zwieksza powierzchnie, w najcienszym miejscu, tuz nad rdzeniem procesora plytka ma jedynie 0.8-1mm grubosci).

w ciagu kilku nastepnych dni powinnienem zrobic i wywolac reszte zdjec, niestety nie ma aparatu cyfrowego (moze znajdzie sie jakis sponsor :mrgreen: ), gdybym mial to bym robil z 10 zdjec dziennie :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...