berkut Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Hello all, Mam juz kilka pierwszych zdjec mojego chlodzenia freonem, narazie jest to tylko moj chlodzony woda skraplacz: narazie borykam sie z pewnymi problemami (przeciekami, tam jest cisnienie wielokrotnie wyzsze niz w wc i na dodatek mamy do czynienia z sprezonym gazem) jednakze pierwsze wyniki byly obiecujace, juz pierwszy start dal mi temp. parownika -1C z athlonem 1.33 @ 1400 i 2C z athlonem 1.33 @ 1.73ghz, 2V. Drugie uruchomienie po przerobieniu kolektora/fltra i napelnieniu odpowiednia iloscia butanu (juz nie piszcie ze wylece w powietrze to sie nudne robi, jakos nie wylecialem jak mialem przeciek w pokoju) temp. spadla do -6C z athlonem 1.33 @ 1806mhz @ 2.2V. kryotech to moze nie jest ale za cene ok. 140zl + stara lodowka to wyniki dosciagaja vapochill za 3400zl swobodnie. aha, minimalna temp. do ktorej mi sie udalo zejc to -22C, biorac pod owage fakt ze butan przy chyba -24 albo -29C wrze to nie tak zle jak na 2 test (w 1 tylko do -2C zeszlem) dzisiaj przerobilem troche mechanizm do napelniania i opruzniania ukladu (nie mam pompy pruzniowej wiec musze stosowac 4 zawory do napelniania/opruzniania/plukania/normlaniej pracy, wkrutce opublikuje wszelkie szczegoly jutro planuje uszczelnic wkoncu (to juz 3 proba) blok freonowy (narazie powiem ze sklada sie z 2 plaskownikow 5x5x1cm z wyfrezowanymi na wiertarce stolowej kanalami, powierzchnia samych kanalow bylaby mala gdyby nie fakt ze sa bardzo mocno porysowane co ogromnie zwieksza powierzchnie, w najcienszym miejscu, tuz nad rdzeniem procesora plytka ma jedynie 0.8-1mm grubosci). w ciagu kilku nastepnych dni powinnienem zrobic i wywolac reszte zdjec, niestety nie ma aparatu cyfrowego (moze znajdzie sie jakis sponsor :mrgreen: ), gdybym mial to bym robil z 10 zdjec dziennie :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 szkoda ze te zdjęcia sie nie łądują Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 doopa a nie fotki ! moze i fajne by bylo gdybym je widzial :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 za sek beda :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 juz dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 tak szczerze mowiac to nic na tych zdjeciach nie widze czekam na jakies porządne fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 narazie sa tylko zdjecia skraplacza :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 myslales nad zostaniem modelem ? Bo na tych fotach po za Twoja skromna osoba to nic nie ma :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 A ja jestem połączony z prędkością 31200 bps i jakoś zobaczyłem! Na tych zdjęciach to najwięcej chyba ciebie widać :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 wy macie jakies selektywny wzrok? nie widac tam skraplacza, jak on wlasciwie jest zrobiony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 juz mnie nie widac : nie ma tez 3 z 4 zdjec :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2002 ale teraz wiemy w jakim sasiedztwie nie mieszkac :)))) grozi wybuchem! :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 berkut mowilem ci ze cobys nie zrobil zawsze sie znajda "czepiacze" :? a tak ogolnie to good job :twisted: aha i powinienes to nazwac nie freon cooling tylko butan cooling (BC) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 masz fajny ogrodek:))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Teraz to juz nie jest FC tylko PCC Phase Change Cooling. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 A tak w ogóle, to mógłbyś wrzucić te zdjęcia na jakąś stronę i dać link... bo oprócz ładnych plastikowych mebli, to dużo tu nie ma, a chciałbym zobaczyć jak najwiecej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridlaa Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Ja widze grilla.. A chcialbym wiecej bo mysle ze musi byc fajne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...