MeHow Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Mamy z qmplem siec - sa to dwie karty sieciowe polaczone kablem. Zadnego haba ani takich bajerow. Obaj mamy winXP powiedzcie mi, jak zrobic,zeby moc przerzucac pliki miedzy kompami? Pamietajcie,ze to jest winXP. Pozdr MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zakładam że masz ustawione IP i maskę podsieci we właściwościach sieci w WinXP, oraz skrosowany kabel. Jeśli masz firewall'a to go wyłącz albo przekonfiguruj. Żeby ktoś mógł ściągać pliki od Ciebie i na odwrót konto Guest/Gość musi byc włączone - Narzędzia administracyjne - Grupy użytkowników... . Następnie we właściwościach dysków dorzuć konto Gościa lub Wszyscy i przypisz do nich udostępnione katalogi. U mnie działa bez problemu z XP/2K i 95. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 stary jestes dla mnie czasem totalnym masakratorem na tym forum, szczena na ziemi to jest nic jak widze twoje niektore posty 8) , tyle tytulem pozdrowienia ;), teraz w temacie: macie przeciez normalna siec lan chyba jak tak nie?, udostepniacie sobie konkretne katalogi i juz mozecie kopiowac (kasowac itp w zaleznosci od poziomu udostepnienia), kazdy katalog ma zakladke udostepnianie, tam wszystko ustawiasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 w xp masz w panelu administracyjnym cos takiego jak zarzadzanie komputerem (jak w win2000)... tam najpierw ustal udzialy czyli jakie katalogi chcesz udostepniac... potem nizej w userach zrob konto dla uzytkownika lub odpal funkcje goscia... potem we wlasciwosciach udzialow (tego katalogu co udostepniasz) ustaw kto moze do niego wejsc - do tego wlasnie to zrobione konto w czesci user co tworzyles... ustaw ta sama grupe robocza... skrosowany kabel sieciowy i juz powinno dzialac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 mam tak podłączone kompy z xp i w2k - ta sama grupa robocza, ustawienia automatyczne, kreator xp zrobił wszystko ql - jestm lamą w dziedzinie sieci (i tak w ogóle) a se poradziłem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...