Skocz do zawartości
kain

Pytnie o płytę

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazję kupić płytkę MICROSTAR MODEL K7TM PRO 6340 za nieduże pieniądze. Możecie mi coś o niej powiedzieć? Nie zależy mi specjalnie na jakimś wielkim kręceniu bo nie potrzebuję i tak wydajności Durona, ale w przyszłości kto wie. W każdym razie co myslicie o tej firmie i tym konkretnie modelu? Zależy mi na dość szybkiej odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam okazję kupić płytkę MICROSTAR MODEL K7TM PRO 6340 za nieduże pieniądze. Możecie mi coś o niej powiedzieć? Nie zależy mi specjalnie na jakimś wielkim kręceniu bo nie potrzebuję i tak wydajności Durona, ale w przyszłości kto wie. W każdym razie co myslicie o tej firmie i tym konkretnie modelu? Zależy mi na dość szybkiej odpowiedzi.

jesli chodzi firme MSI to nic zlego nie moge w sumie na nia powiedziec :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalezy jakie to pieniadze, ale jest to plyta stara i raczej cienka, o ile pamietam, to na km133, czy jak to sie tam nqazywalo

podsoomowoojac:

konstrookcja przestarzala, marne mozliwosci krecenia (tylko fsb co 2 mhz, nie wiem, jak mnoznik, ale z fsb wyzej jak 110 nie pojedziesh!!!), cienka wydajnosc..........powyzej 40 zeta bym jej nie qpil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę ją mieć za 100 zł. Że na stronie MSI jej nie ma też się zdziwiłem. Problem polega tylko na tym, że w tej chwili siedzę na jakiejś płycie noname z procem 133 Mhz i 48 mb ramu w simmach bo mojego A-trenda z konfiga sprzedałem razem z procem za 150 zł. Biorąc pod uwagę, że proc był założony tak, że nie było możliwości go wyjąc i wymienić na coś szybszego, a płyta była ogólnie marna zrobiłem interes stulecia :D Wracając do rzeczy muszę sobie za max 250 zł kupić proca z płytą i zastanawiam się co :-/ Najchętniej wziąłbym jakąś znośną płytę plus najsłabszego proca pod nią, a kiedyś tam wymienił go na najlepszego pod nią. Mnie poprostu nie potrzebne nic potężnego bo ja w gry nie gram i szczytem moich potrzeb multimedialnych są filmy które i na poprzednim konfigu oglądałem. Szczyt marzeń: Duron 600 którego kiedyś w razie potrzeby da się wymienić na 1200 :) Coś mi możecie doradzić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę ją mieć za 100 zł. Że na stronie MSI jej nie ma też się zdziwiłem. Problem polega tylko na tym, że w tej chwili siedzę na jakiejś płycie noname z procem 133 Mhz i 48 mb ramu w simmach bo mojego A-trenda z konfiga sprzedałem razem z procem za 150 zł. Biorąc pod uwagę, że proc był założony tak, że nie było możliwości go wyjąc i wymienić na coś szybszego, a płyta była ogólnie marna zrobiłem interes stulecia  :D Wracając do rzeczy muszę sobie za max 250 zł kupić proca z płytą i zastanawiam się co :-/ Najchętniej wziąłbym jakąś znośną płytę plus najsłabszego proca pod nią, a kiedyś tam wymienił go na najlepszego pod nią. Mnie poprostu nie potrzebne nic potężnego bo ja w gry nie gram i szczytem moich potrzeb multimedialnych są filmy które i na poprzednim konfigu oglądałem. Szczyt marzeń: Duron 600 którego kiedyś w razie potrzeby da się wymienić na 1200 :) Coś mi możecie doradzić?

za 250 pln moze uda sie kupic jakiegos solteka kv+ lub nawet kav i durka 600 :? no i beda potrzebne sdram'y a to juz przkracza 250 pln chyba ze juz je masz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak jesli chcesz jako zabytek to zajebista rzecz

ale jak chcesz do normalnego uzytku i czasem do grania to raczej cienka

pamiec tylko 100MHz, AGP 2x szybszego procka raczej nie znajdziesz, podkrecisz jedynie przez magistrale (no chyba ze masz goldfinger'a ale on kosztuje ok 200zl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak jesli chcesz jako zabytek to zajebista rzecz

ale jak chcesz do normalnego uzytku i czasem do grania to raczej cienka

pamiec tylko 100MHz, AGP 2x szybszego procka raczej nie znajdziesz, podkrecisz jedynie przez magistrale (no chyba ze masz goldfinger'a ale on kosztuje ok 200zl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie SLOTA to zabytek

najwyzej magistrala i to tez nie duzo

zeby sie bawic z mnoznkiem potrzebna bedzie rozbiórka obudowy procka i taka specjalna karta załączana na gniazdo serwisowe ( chyba to sie tak nazywa)

podobno było tez mase problemów z tym chipsetem

szczerze mówiąc szmelc nikt tego nie chce 1 dzien i zero ofert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...