Sławek Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 witam, kupiłem oststnio taki zestawik i czytam na Forum co z niego można wydusić ale ciężko mi się dopatrzeć wszystkich szczegółów. Powiedzcie jakie ustawienia wprowadzić żeby było dobrze, na razie chłodzi się Titanem, pamięci 2x128 jedna 100 druga 133 MHz, grafa GF2 MX400: - jaka szyna i mnożnik ? - co z pamięciami ? - jakie napięcie. Może jak dostanę taka pigułkę to mi coś uda się wykręcić :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabol Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2002 Chyba za slabo szukales... A wiec mysle ze pamiatki beda ograniczeniem w przetaktowaniu... Sprawdz najpierw ile wytrzymuja, ale chyba ze 133 MHz bedzie trudno jesli to noname. Tak czy tak odblokuj mnoznik (jesli jescze tego nie zrobiles). Jesli pamieci zbyt duzo nie wytrzymaja to zmien mnoznik na wyzszy, jesli wytrzymaja 133 MHz to zmien na nizszy. Ustaw czestotliwosc procesora na ok. 1400 MHz, najlepiej zacznij podwyższac tak od 1300... Jesli komp nie startuje lub windows wisa sprobuj zapodac wyzsze napiecie. That's all... Po wiecej odsylam na: http://forum.purepc.pl/search.php :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 mam jeszcze pytanie, jak już się zabrałem to ile tego grafitu tam nabazgrać bo wydawało mi się że jest nieźle i zobaczyłem tylko czarny ekran na 9x133 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Moja A7V nie chciala stabilnie chodzic powyzej 103FSB. Jezeli to jest wlasnie A7V nie A7V133 to zapomnij o FSB powyzej 110, no chyba ze zarzucisz na chipset jakiegos peltiera chlodzonego woda :twisted: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedy029 Opublikowano 15 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2002 Moja A7V nie chciala stabilnie chodzic powyzej 103FSB. Jezeli to jest wlasnie A7V nie A7V133 to zapomnij o FSB powyzej 110, no chyba ze zarzucisz na chipset jakiegos peltiera chlodzonego woda :twisted: Pozdro Dexter U mnie było max 112mhz na athlonie 850@9,0x112 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 tego niestety się obawiałem, trudno potestuje go w miarę mozliwości, dzięki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...