Skocz do zawartości
Dyferencjal

Silnik do pontonu??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do zagorzałych wielbicieli pływania pontonem. Chodzi o silnik. Czy jeśli zrobię silnik - wiatrak z chłodnicy samochodowej wraz z jego silnikiem czy to mi ten ponton popchnie? Jeśli macie to dajcie też jakieś linki do tego jak samemu taki silnik zrobić :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zebym sie znal na pontonach ale tak sobie mysle taki silnik jest na prad, juz widze jak plyniesz na pontonie z akululatorem 20kg :] jest jeszcze droga kwestia nie wiem czy wentylator od chlodnicy popchnie ponton to nie smiglo od slizgacza bagiennego no i silnik troche zamaly, bo chyba nie chcesz wsadziac silnika elektrycznego do wody? :] ale jak mowielm ja sie na pontonach nie znam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pontony rpzystosowane do silnikow maja inna konstrukcje, z mocowaniem na silnik, mozna kupic dosc tanio silniki urzywane 5km, wtedy nie potrzebujesz na to specialnych uprawnien motorowodnych.

Chyba nie myslisz ze wlozysz wentylator od chodnicy do wody. a ciezki akumulator do pontonu..... Snilnik w tym wirniku sie zaleje porobi sie zwarcie, rozladuje sie akumulator szybko..... albo CIe prad pokopie to CI z lowy wybije takie pomyslu :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi