Dyferencjal Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 Mam pytanie do zagorzałych wielbicieli pływania pontonem. Chodzi o silnik. Czy jeśli zrobię silnik - wiatrak z chłodnicy samochodowej wraz z jego silnikiem czy to mi ten ponton popchnie? Jeśli macie to dajcie też jakieś linki do tego jak samemu taki silnik zrobić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 rozumiem ze to ma byc nad pontonem a nie pod woda jak tak to silniczek i skrzydla od chodnicy sa duzo za male Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 nie zebym sie znal na pontonach ale tak sobie mysle taki silnik jest na prad, juz widze jak plyniesz na pontonie z akululatorem 20kg :] jest jeszcze droga kwestia nie wiem czy wentylator od chlodnicy popchnie ponton to nie smiglo od slizgacza bagiennego no i silnik troche zamaly, bo chyba nie chcesz wsadziac silnika elektrycznego do wody? :] ale jak mowielm ja sie na pontonach nie znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 pontony rpzystosowane do silnikow maja inna konstrukcje, z mocowaniem na silnik, mozna kupic dosc tanio silniki urzywane 5km, wtedy nie potrzebujesz na to specialnych uprawnien motorowodnych. Chyba nie myslisz ze wlozysz wentylator od chodnicy do wody. a ciezki akumulator do pontonu..... Snilnik w tym wirniku sie zaleje porobi sie zwarcie, rozladuje sie akumulator szybko..... albo CIe prad pokopie to CI z lowy wybije takie pomyslu :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 w wysypisku na dicovery tak zrobili i plywalo :) tylko tam byla torpeda nie ponton ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 A wiecie ile ryb by od razy wypłynęło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 On chyba niechce wsadzac tego wentylatora do wody. TO ma byc ponton poruszany sila wiatru :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 22 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2004 za male napiecie zeby ryby popiescilo predzej zrobisz mala elektrolize Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...