fuxmen Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 mimo wszyztko gdzybym mial co liczyc to moze tez bym mial te 20 :D :D pozatym np. czsami netanie mam i jak boinc to sczai to mi wywala wszystko i te policznoe i te nie polcizone i nie mam co liczyc co za lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 kurcze nadal kiszka nie moge pobrać żadnej próbki a jusz sprzęt wyszykowany ramku do 1gb dołożone jeszcze 3 kompy na bartkach stoją gotowe do akcji a tu kaszanka:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Od pół godziny można pobierać próbki. Zaczęło również zaliczać kredyty. Wygląda na to że w tym momencie projekt działa normalnie. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 no ja juz sciągłem i zaczynam nawalać z liczeniam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 qrczem gdyby to wsyztsko działało jak należy miałbym jzu 20 razy tyle kredytó.. ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 a nasza ekipa :D tak dla formalnosci mam znowu no shedulers responded, a w working mam chyba z 7 jednostek ale pisze downloading a z kolei w transfers nie mam nic to ja nie rozumie jak dowloading?? a nie liczy nic qrwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 No nareszcie działa :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 nie dziala, ja nie moge liczyc, f..k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 ooo.. zaczeła mis ie jednostak ściągać ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 mi tez juz liczy dalem reset project i dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 a dzisiaj w nocy zaczęło kredyty zaliczać 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Dobra lamerskie pytanie jak mam zmagazynować większą ilość próbek stare seti miałem obcykane w małym palcu a w nowe sie jeszcze nie zagłębiałem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 w profilu na stronie seti znajdz funkcje ktora odpowiada za to, na ile dni ma ci wystarczyc jednostek i ustaw odpowiednio do potrzeb :) BTW. Statistics for Tweak.pl: Team Rank TC*: 167 of 8,304 Team Rank RAC*: 251 of 8,304 *TC - Total Credit *RAC - Recent average credit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiolek Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 No nareszczie ten projekt wygląda na działający, tylko coś nasz team sie słabo trzyma 250 miejsce w swiecie to troszkę mało. :roll: Ale moja ekipa już liczy Manhattan @ Co. :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 no nasze ekipa tez zacznie liczyc bo porozsylalem do ludzi przypomnienia zeby liczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 no nasze ekipa tez zacznie liczyc bo porozsylalem do ludzi przypomnienia zeby liczyć liczcie bo dzisiaj spadliście na 2 miejsce w Polsce http://www.setisynergy.com/stats/country.p...?country=Poland 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 no zaczynamy, wlasnie nowego kolege znaleźliśmy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Status serwerow SAH na Boinc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Status serwerow SAH na BoincKurcze z czym to się je, o co tu bryzga :oops: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tarpaN Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Status serwerow SAH na BoincKurcze z czym to się je, o co tu bryzga :oops: Pozdrawiam wiadomo co dziala a co nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 No dobra, przeszedłem na BOINC i... Przeliczyłem 1 sygnał, uruchomiłem Update w zakładce Projects i nic... sygnał znikł - pojawiły sie nowe do obróbki, ale w staystykach nic się nie pojawiło: Total i Average Credit - pusto :?: Chyba cos robię nie tak :?: Może mi to ktoś wyjaśnić :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 To że nie nalicza ci próbek odrazu to naormalne tą samą próbke liczą w sumie 3 osoby i dopiero jak wszyscy przelicza zostaną ci naliczone kredyty ja przeliczam po 20 jednostek dziennie a i tak od 3 dni nie naliczyło mi żadnego kredytu, ale wcześniej czy puźniej zostaną one naliczne :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 To że nie nalicza ci próbek odrazu to naormalne tą samą próbke liczą w sumie 3 osoby i dopiero jak wszyscy przelicza zostaną ci naliczone kredyty ja przeliczam po 20 jednostek dziennie a i tak od 3 dni nie naliczyło mi żadnego kredytu, ale wcześniej czy puźniej zostaną one naliczne :) OK. Co mam robic, gdy już zliczę sygnał :?: Mam go w zakładce Work ze statusem Ready to report. Mam czekać, czy uruchomic opcję Update - wtedy sygnał znika i juz nic o nim nie wiem... ehhh... pomocy :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp00n Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Co mam robic, gdy już zliczę sygnał :?: Mam go w zakładce Work ze statusem Ready to report. Mam czekać, czy uruchomic opcję Update - wtedy sygnał znika i juz nic o nim nie wiem... ehhh... pomocy :roll: nic :) klient sam ci wyśle próbke i pobierze nowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 Panowie kurcze mam mały kłopot mam remont w chacie i przez ok tydzień musze wywieźć kompa do 2 chaty gdzie nie ma netu i chciałbym sobie ściągnąć z 50 próbek na zapas sęk w tym że nie mam pojęcia jak to zrobić szukałem na stronie projektu w preferencjach i nic help :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberko Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 We własnych preferęciach, które ustawiamy przy przystąpieniu do projektu http://setiweb.ssl.berkeley.edu/home.php dokładnie je opisał Dizzy na forum InfoPC inna sprawa, że zmiana tych ustawień nie gwarantuje momentalnego zassania próbek czasem trzeba czekać ostatnio to nawet częściej. Powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 7. Keep enough work on disk to last between and days Dość ciekawa opcja. Określa ile próbek (na ile dni) ma być przechowywanych na dysku uzytkownika. Podawane wartości nie dotyczą konkretnej ilości próbek tylko ilości dni ! Program sam określa na podstawie mocy obliczeniowej komputera jaka ilość próbek dziennie będzie potrzebna. szukałęm tej opcji w preferencjach i chyba jestem ślepy bo za chiny nie moge znaleźć :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 7. Keep enough work on disk to last between and days Dość ciekawa opcja. Określa ile próbek (na ile dni) ma być przechowywanych na dysku uzytkownika. Podawane wartości nie dotyczą konkretnej ilości próbek tylko ilości dni ! Program sam określa na podstawie mocy obliczeniowej komputera jaka ilość próbek dziennie będzie potrzebna. szukałęm tej opcji w preferencjach i chyba jestem ślepy bo za chiny nie moge znaleźć :( mogłeś przeczytać do końca wszystko w ostatnim poście w tym wątku są opisane zmiany jakie zaszły po aktualizacji projektu do wersji 4.xx między innymi nastąpiła zmiana nazwy tej opcji 8) UPDATE: http://splank808.webpark.pl/seti/tutorial/boinc.html tu jest też opis konfiguracji BOINCa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ok doczytałem do końca :) jusz wszytko wiem :P ps Dizzy1972 widze że się zadomowiłeś na dobre na naszym forum :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dizzy1972 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 ok doczytałem do końca :) jusz wszytko wiem :P ps Dizzy1972 widze że się zadomowiłeś na dobre na naszym forum :) czasami zaglądam pozatym zalezy mi żebyście więcej liczyli żeby was TuningPC nie wyprzedził a mają tylko niecałe 2500 kredytów straty 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...