Skocz do zawartości
fuxmen

Seti@home na boinc - zaczęlo się

Rekomendowane odpowiedzi

A mi te nowe seti w bionicu coraz bardziej się podoba. Jak dopracują to będzie naprawdę po kiju.

Przy odrobinie chęci i trochę ponad przeciętnym IQ cały ten BIONIC jest do opanowania.

Po 4 dniach jestem jak by 4 w Tweakach po paru tygodniach to mnie będą gonić, nie ja innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BOINC sobie sam zassał 4 unity... 2 robi , a 2 czekaja

tak ze mam nonstop 100%...

bede musial pogrzebac w ustawieniach moze da sie mu wmówic ze ma tylko jeden 1CPU :D

3h 20 min na WU potrzebuje... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam w swym profilu po wpisaniu swego ID jest ustawienie swych preferencji i jest możliwość ustawienia systemu wieloprocesorowego. To te dane co się wypełniało przy zakładaniu konta.

Na InfoPC opisali te punkty odnośnie tych pierwszych ustawień

http://forum.infopc.pl/viewtopic.php?t=3787

Sory za chaos w myślach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie chwaląc się może jutro ustawię jeszcze na Bartku 2500+@3000+

Tylko tu jest problem bo ten komp częściej wykorzystywany jest do gier, nocą trochę nadgania :). Zobaczymy co z niego się wyciśnie.

Pobrałem jakieś duże próbki za 550 credytów z czasem liczenia dla mego Durona na 18h czy ktoś już walczył z czymś takim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie liczy pod 4h, ale tak 2 logowania przeważnie włączone na każdym gadu, dc właczone, winamp, serwer ftp, i inne badziewia ale nie jest źle

ale teraz nie wiem co jest bo mam 5 wolnych jednostek a mi nie zaczęło dalej lczyć, a zawsze jak projekt padal to dalo sie liczyć to jakis totalny error :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie spotkalem jakis anormalnych próbek, ale jak dostajesz odpowiednio więcej kredytów, to fajne te próbki :D

a co do mojego boinc to nie wiem czemu nie liczy następnych, poczekam jak odpali stronka to to tez pewnie odpali :D moze na noc stae seti wlacze :D

nie wiem czemu czas lcizenia przewiduje mi po 21 godzin jak liczy kolo 4 ?? przez to nie sciaga mi duzo jednostek tylko 6-7 (mam ustawione na 5-6 dni)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te próbki co pokazuje taki długi czas liczenia są takie same jak dotychczas tzn. liczą się jak zwykle. To jest jakis błąd w Berkeley że podaje taki czas liczenia.

Sam liczyłem już kilka takich próbek i liczyły się tyle co zwykłe :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym BONICu z indeksami baz danych robi się burdel na kółkach

Wchodzę na Tweaka jest cacy alu już na usera np mnie i jest kaszana.

Lepiej teraz jak by po roku walki im się wszystko rozjechało u nas też ZUS komputeryzują od paru lat i efekt podony do tego z BONIC :)

O nawet logo pojechało na wakacje :(

UpDate

O już jest :)

UpDate

Znowu BONIC działa ale staty do bani już w Recent Average Credits na trzecim w Polsce. Liczy tylko 50% zespołu reszta na wakacjach czy co.

Przed nami jest już Barwkomp (w Recent Average Credits) a to nie wróży nic dobrego

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jak przechodzi się na BOINC to jakieś statsy z seti zostają przeniesione??

Troszke dla seti naliczyłem, nie chciałbym być newbie :P

Chociaż i tak możliwe ze mi nie uznają bo moje konto jest zjarane...nie odbiorę żadnego maila.... :( a passwd nie pamiętam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...