Neo567 Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Witam mam problem i pytanie : ) Board: PROCOMP Informatics Ltd. 693-596-W977 Bus Clock: 66 megahertz Chipset Via Apollo Pro Soutbridge Via V82c596 Sensor Asus AS97127F tto są informacje o mojej płycie głównej .. a teraz moje pytanie czy ktoś może orientuje się i jest mi w stanie powiedzieć jaki max procesor moge podpiąć do niej ?? aktualnie mam Intel Celeron 500 .. ?? prosze o pomoc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 23 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2004 Przydałoby sie żebyś znalazł jakąś instrukcję, albo sprawdził w biosie jaki maksymalny mnożnik. No i czy obsługuje Coppermine'y. Jeśli nie obsługuje Coppermine'ów to max wsadzisz Celerona 533 (66x8). Jeśli obsługuje Coppermine'y to już zależy od mnożnika. Najszybszy celek na szynie 66 to był chyba 766 (66x11,5). Potem już były na FSB100 czego twoja płyta widze nie obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 DR. Stan - płyta osbsługue FSB 100, zobacz, jaki chipset - VIA693. Neo - najlepiej otwórz budę i sprwdź, czy n płycie nie ma jakichś oznaczeń. Jak coś znajdziesz (mogą to być po prostu jakieś cyferki z pozoru mało ważne), wpisz to do google i zobacz, co wyskoczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seraphine Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 ta płyta to jakiś asus, więc może pogrzeb po ich stronie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2004 pewnie celki na fsb 100 i p2/p3 na fsb 100, 133 na pewno nie pójdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...