edek123 Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 :x mam auroxa 9.1 a raczej miałem bo po przeinstalowaniu winaxp wcieło mi boot loadera i niemoge go teras odpalić czy można coś na to poradzić??? tzn doinstalowac jakoś botloadera prubowałem go naprawić odpalałem kompa z płyty instalacyjnej auroksa są tam jakieś opcje "napraw bieżącą instalacje" czy coś w tym stylu ale to niepomaga POMOCY!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zbootuj z CDka, chroot do katalogu gdzie podmontowany zostal twoj aurox z dysku hd ( bedziesz mial info gdzie to jest). I potem edycja lilo.conf lub grub.conf i na koniec /sbin/lilo lub grub-install /dev/hda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edek123 Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zbootuj z CDka, chroot do katalogu gdzie podmontowany zostal twoj aurox z dysku hd ( bedziesz mial info gdzie to jest). I potem edycja lilo.conf lub grub.conf i na koniec /sbin/lilo lub grub-install /dev/hda jestem początkującym linuxowcem moge prosić o dokładniejszy i bardziej laicki opis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 25 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2004 Jakes poczatkujacy, to sobie poszukaj konkretniejszych informacji. Masz podana sciezke postepowania - wystarczy tylko doczytac, jak sie co robi. Jesli chcesz miec nawet to na tacy podane, to po co Ci Linux? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...