timmon24 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 jakie płytki dvd +r rw dvd-rrw kupowac jakiej firmy i po jakiej cenie one są ? mam zamiar kupic też nagrywarke liteona 812 S moze by ktos doradziłcyz warto no i jakie kupujecie płytki do niej z którymi sobei radzi bezproblemowo pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafat Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ostatnio używam esperanzy zarówno + jak i - . Kosztowały mnie coś koło 35 zeta za ciastko (10 płyt) i jestem w miare zadowolony. Chyba tylko jedna płytka sie zwaliła przy nagrywaniu i w dodatku to mogła być moja wina. Za nic w świecie nie kupujcie Hawk'ów. Takiego g... to jeszcze nie widziałem . Z 10 płyt nagrało się 5 i po 2-3 miesiącach juz nie działały :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 ok dzieki a tak przy okazji czytałęm na forum o prerabianiu tej nagrywarki na @832 S ,podobno przez wgranie biosa tego sie dokonuje wiesz mosze coś na ten temat , jaka jest różnica po podkręceniu tej nagrywarki bo pierwszy raz jestem w temacie nagrywarek dvd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesie.k Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Ja odradzam tez Vakossy - straszny szmelc. Wypala sie cd bez problemow a potem nie mozna odczytac z niego danych... (czasem calych, czasem koncowych plikow) Mam Lite-On 851S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
y20 Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 JA biore GIGA multispeed master (DVD-R) za 2 zlocisze od szt. i nie mam problemow z odczytem tak na nagrywarce jak na zwyklym odtwerzaczu DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 a ja zasuwam ostatnio na TDK +/- R (producent nosnika to Taiyo Yuden przy minusowych i chyba, jak w ogole inny Ricoh JPN przy plusowych) drogo, ale warte swojej ceny +RW Platinum (producent Ricoh JPN) i TDK (producent Philips)... swietne plyty nagrywarka LDW851S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 TDK+R drogo nie drogo ale duzo tansze od Verbatima i maja cudny niebieskawy kolorek :) A w ogole to jest juz dostepny nosnik VERBATIM DVD+R DL 8.5GB x2.4 - za 55 zl brutto :) http://www.arcomp.com.pl/index.php?pid=kat...sort_order=name Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 witam kupiłem te płytki dvd z esperanzy co radziłeś . zresztą jestem przekonany co do tej firmy, kupywałem jak dodąd cd rw r i są OK Zamówiłem już Liteona 812 S 376 zł BOX będe go miał jutro. kupiłem tez płytki esperanzy dvd-r dvd+r dvd-rw ? tylko mam pytanie czym się rózni dvd- od dvd+ moze to jest głupie pytanie ale prosiłbym o opdpowiedż ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 ...a ja mam mieszane uczucia co do esperanzy, kupiłem dwie i jedna nagrała się dobrze, a druga wysiadła... :? ...TDK - warto mimo ceny, Verbatim tesh da się przeżyć, Platinium spoko, za to wiem, że już nigdy nie kupię memorexów, bo to sh*t... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...