Gość ares Opublikowano 26 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2004 Jak w temacie? czy to cos da? czy karta dalej poleci? czy to jest bezpieczne? a jesli tak to jaka jest granica bezpieczenstwa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 nic nie da co najwyzej zjarasz karte Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIMON Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 niejestem pewien czy coś da ale podobno pomaga w utrzymaniu stabilności podkręconej karty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Pomoże ale minimalnie, nia zauwazysz nawet (może 50pkt w 3dmark). Max jest chyba 75 ale to zależy od karty moja się wieszała przy letkiej nawet zmieniu tego paramatru. Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Nie opłaca się, bo nic Ci to nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DareDevil Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 jak nic nie da to w takim razie po co jest możliwość zmiany napięcia? :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 27 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2004 Na mojej płycie po ustawieniu maksymalnej wydajności podnosi się także równolegle napięcie AGP z domyślnych 1,5 do 1,7V. Uzyskuję przez to o 20MHz więcej na pamięciach po przetaktowaniu karty graficznej. Dalsze podnoszenie napięcia już nic nie daje, bo pojawiają się artefakty. Podejrzewam, że związane są z wysoką temperaturą (nie mam radiatorów). Karta pracuje stabilniej, ale bardziej się grzeje. Muszę jeszcze dodać, że pamięci na mojej karcie to infineony 3.3ns, które uchodzą za "niedovoltowane"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Ja nie zauwazylem zadnej zmiany w mozliwosciach OC karty po ziwekszeniu napiecia dla AGP... karta dziala tak samo na 1,5 jak i na 1,7V - wniosek: zostawiam 1,5V co by sie mniej grzala :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 Ja zwiększałem napięcie, ale oc pozostało bez zmian. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 1 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2004 mi rowniez zmaina napieci nie przyniosla zadnego rezultatu! a jezeli juz to niezauwazalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...