mat_zab Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Czy to dobry wubór ta płyta napiszcie coś o niej jak jest ze stabilnością i podkręcaniem i czy nie ma jakis ukrytych wad. Z góry dzięki za odpowiedz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Jeżeli masz na myśli SL-75DRV5, to jest to całkiem dobra płyta. Jako jedyna oprócz Asusa ma zabezpieczenie przed przepaleniem się procesora (odczyt z diody termicznej, i wyłączenie w razie przegrzewania). Szybko się startuje, i wydajnościowo jest przywoity. Jedyny minus to beznadziejna kolorystyka :), ale co kto lubi. Jak cena dobra, to chyba warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Broń Boże...........mam to g*** i nigdy więcej ! Fatalna stabilność przy wysokim FSB do 150MHz ! Ma wade fabryczną, tzn. nie osiągniesz FSB wiecej niż 150MHz ! Czyli o 166 mozesz zapomniec........ Weź sobie Abita KX-333 albo MSI KT3 ULTRA2 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Z tym fsb powy. 150 sie zgodze, chociaz nie do konca... system pracowal u mnie stabilnie ponad 2 dni bez restartu, ale pozniej juz sie windows nie uruchomil, musialem stawiac wina od nowa. Ogolnie to jak mozesz to wez inna plyte. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Jest jeszcze MICROSTAR KT3 ULTRA-2 KT333 za tą samą cene co SOLTEk a ABITA niestety nie ma :( bo pewnie jego bym wzioł a w sumie mam ATHLONA 1200 i DDR PC2100 to chyba o magistrali 166 nie mam co myślecz a jak jest z MICROSTAREM ? na nim pójdzie na 166 STABILNIE czy podobniak jak u SOLTKA. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Cytat Jest jeszcze MICROSTAR KT3 ULTRA-2 KT333 za tą samą cene co SOLTEk a ABITA niestety nie ma :( bo pewnie jego bym wzioł a w sumie mam ATHLONA 1200 i DDR PC2100 to chyba o magistrali 166 nie mam co myślecz a jak jest z MICROSTAREM ? na nim pójdzie na 166 STABILNIE czy podobniak jak u SOLTKA.U MSI jest ekstra ! Fajna płyta z USB w wersji 2.0 - full wypas ! POLECAM ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat_zab Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Dzwoniłem do sklepu i mówili że jak chce to mogą mi sprowadzić takiego ABITa KX7 za 450zł jest w tej samej cenie co SOLTEK i MICROSTAR tylko teraz którą z tych 3 mam wybrać :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Cytat Dzwoniłem do sklepu i mówili że jak chce to mogą mi sprowadzić takiego ABITa KX7 za 450zł jest w tej samej cenie co SOLTEK i MICROSTAR tylko teraz którą z tych 3 mam wybrać :roll:ABIT nie ma karty dźwiękowej ! A reszta ma ! MSI ma nawet 6 kanałową ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 ja polecma MSI.FSB 150 na 100% przekroczysz.qmpel smigal na FSB 170 wiec daje rade.a co do Solteka i >150 FSB to nie masz szans wycisnac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2002 Jak nie zamierzasz ostro atakować z podkręcaniem to Soltek DRV5 będzie dobrym wyborem - solidna płyta, stabilna i wydajna. W innym wypadku patrz MSI. A co do szyby 166 mhz na Solteku to poczekajmy na nowszy, obiecywany BIOS, który rozwieje wątpliwości o overclockerskich możliwościach tej płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 SHIT jakich duzo!!!!!!!Kup MSI albo GB! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 jesli za ta sama kase mozesz miec msi lub solteka to bez zastanowienia bierz msi, zaje***ta plyta. chyba nikt kto taka ma w kompie nie moze powiedziec na nia niczego zlego. ja polecam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Cytat Jak nie zamierzasz ostro atakować z podkręcaniem to Soltek DRV5 będzie dobrym wyborem - solidna płyta, stabilna i wydajna. W innym wypadku patrz MSI. A co do szyby 166 mhz na Solteku to poczekajmy na nowszy, obiecywany BIOS, który rozwieje wątpliwości o overclockerskich możliwościach tej płyty. Soltek ma ten BIOS w [gluteus maximus].........ostatni BIOS wydał w maju ! A niby kiedy ma wyjść ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Na forum OC Workbench poświęconemu płytom Soltek pisało, że nowy bios ma być po 20 września. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Cytat Cytat Jak nie zamierzasz ostro atakować z podkręcaniem to Soltek DRV5 będzie dobrym wyborem - solidna płyta, stabilna i wydajna. W innym wypadku patrz MSI. A co do szyby 166 mhz na Solteku to poczekajmy na nowszy, obiecywany BIOS, który rozwieje wątpliwości o overclockerskich możliwościach tej płyty. Soltek ma ten BIOS w [gluteus maximus].........ostatni BIOS wydał w maju ! A niby kiedy ma wyjść ??] Ciekaw jestem ,ktore plyty na kt333 obsluza nowego antka z fsb 333Mhz , wtedy zobaczymy ktore firmy skaszanily plyty na tym chipie . Pozdrawiam Soltek to dobra firma jednak pare firm stawiam ponad nia . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Cytat Cytat Cytat Jak nie zamierzasz ostro atakować z podkręcaniem to Soltek DRV5 będzie dobrym wyborem - solidna płyta, stabilna i wydajna. W innym wypadku patrz MSI. A co do szyby 166 mhz na Solteku to poczekajmy na nowszy, obiecywany BIOS, który rozwieje wątpliwości o overclockerskich możliwościach tej płyty. Soltek ma ten BIOS w [gluteus maximus].........ostatni BIOS wydał w maju ! A niby kiedy ma wyjść ??] Ciekaw jestem ,ktore plyty na kt333 obsluza nowego antka z fsb 333Mhz , wtedy zobaczymy ktore firmy skaszanily plyty na tym chipie . Pozdrawiam Soltek to dobra firma jednak pare firm stawiam ponad nia . FSB 333 ??? AMD nie planuje FSB 333 a jedynie FSB 166 !!! Jak chcesz to moge Ci wypisać które płyty obsłużą te FSB 166 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Jak chcesz to moge Ci wypisać które płyty obsłużą te FSB 166 ! Jezeli masz pewne dane to chetnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 1 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2002 Również jestem ciekaw tych rewelacji, Wofek nie trzymaj nas w niepewności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Cytat Jest jeszcze MICROSTAR KT3 ULTRA-2 KT333 za tą samą cene co SOLTEk a ABITA niestety nie ma :( bo pewnie jego bym wzioł a w sumie mam ATHLONA 1200 i DDR PC2100 to chyba o magistrali 166 nie mam co myślecz a jak jest z MICROSTAREM ? na nim pójdzie na 166 STABILNIE czy podobniak jak u SOLTKA.A dlaczego nie??? Te tb mają fabrycznie odblokowany mnożnik (sprawdziłem w chacie u starych), a niektóre pamięci ddr2100 wytrzymują @ddr2700. MOje szły nawet na max ustaqwieniach, póki nie spłonęły, bo je źle w gniedzie osadziłem (ale ze mnei lama :) ) . Więc co jak co ale 166 jest całkiem prawdopodobne (wszystko zależy od pamięci..) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2002 Jak chcesz to moge Ci wypisać które płyty obsłużą te FSB 166 ! Chodzilo mi tylko o jedna czyli Asusa :) i wlasnie zainstalowalem bios ver1012 FInal i juz wykrywa mi mojego Durona domyslnie w 3 opcjach :) na 100 , 133 i 166 fsb ;) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...