DeLoReAn Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Witam, czy może orintujecie się (zapewne tak )jak skonfigurować sterowniki KXa aby można było nagrywać i prowadzić rozmowy za pomocą miktkrofonu, jednym słowem tak żeby mikrofon działał tak jak powinien. Sytuacja wygląda nastepująco: nie działa mikrofon, a za głos miktofonu uważane jest to co w tej chwili jest obsługiwane przez kartę muzyczną, np mp3 czy dzwięki z gry. W grach wygląda to tak, kiedy przycisne przycisk umożliwiający rozmowę głosową np w HL CZ słychać to co sie dzieje w grze i powstaje swego rodzaju zapętlenie w dzwięku, dzwięk jest pare razy powtarzany i nakładany na siebie. Również to samo występuje np przy próbie rozmowy przez Team Speak, to samo mikrofony nie słychać tylko słychać u innych jak zapuszcze np jakąś mp3 itd i tak ze wszystkiim.To wszystko jest na karcie SBLIVE!5.1. NA standardowych sterach creativa jest ok, tylko na tych nie działa poprawnie. POMÓŻCIE !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Wchodzisz w KX Mixer. Tam wybierasz po lewej AC' 97. Na górze masz wybór urządzenia (na białym polu). I z tego co wiem domyślnie jest tam coś innego niż mikrofon, więc zmieniasz. Potem w nagrywaniu głośnośc mikrofonu to właśnie AC' 97. PS - dobrze Ci radzę usuń swój temat z "podstawowych zagadanień", bo na tym forum się tak nie robi, żeby były 2 takie same pytania w innych działach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Sorka ze sie wtrace ,ale mam tez problem z tymi sterami mianowicie nie dziala mi zadobrze PAD; dzialaja tylko niektore przyciski oraz wolant(podczas kalibrowania wogle nic sie nie pokazuje) wszystko jest w porzadku na Sterach creativa wszystko dziala jak nalezy a tu taki zonk :twisted: Jesli ktos mial podobny problem niech cos poradzi Z gory dziekuje za wszelka pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Sorka ze sie wtrace ,ale mam tez problem z tymi sterami mianowicie nie dziala mi zadobrze PAD; dzialaja tylko niektore przyciski oraz wolant(podczas kalibrowania wogle nic sie nie pokazuje) wszystko jest w porzadku na Sterach creativa wszystko dziala jak nalezy a tu taki zonk :twisted: Jesli ktos mial podobny problem niech cos poradzi Z gory dziekuje za wszelka pomoc Powtarzam te stery nie sa do gier, ani do zestawow glosnikow dipolowych 5,1 creativa i innych , ktore tez sluza tylko do gier i filmow . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 28 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2004 Witam, czy może orintujecie się (zapewne tak )jak skonfigurować sterowniki KXa aby można było nagrywać i prowadzić rozmowy za pomocą miktkrofonu, jednym słowem tak żeby mikrofon działał tak jak powinien. Sytuacja wygląda nastepująco: nie działa mikrofon, a za głos miktofonu uważane jest to co w tej chwili jest obsługiwane przez kartę muzyczną, np mp3 czy dzwięki z gry. W grach wygląda to tak, kiedy przycisne przycisk umożliwiający rozmowę głosową np w HL CZ słychać to co sie dzieje w grze i powstaje swego rodzaju zapętlenie w dzwięku, dzwięk jest pare razy powtarzany i nakładany na siebie. Również to samo występuje np przy próbie rozmowy przez Team Speak, to samo mikrofony nie słychać tylko słychać u innych jak zapuszcze np jakąś mp3 itd i tak ze wszystkiim.To wszystko jest na karcie SBLIVE!5.1. NA standardowych sterach creativa jest ok, tylko na tych nie działa poprawnie. POMÓŻCIE !!!! Nie wiem ile wy macie lat , i czy nie umniecie czytac ze zrozumieniem (albo wam si enie chce ) Wszystko jest w poscie w dziale Oprogramowanie . Masz tu linka http://kb.kxproject.lugosoft.com/guide/setup-mic.html . A w Team Speak ustaw Input Device na "Kx wave" i gwarantuje kozak jakosc mowy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 Sorka ze sie wtrace ,ale mam tez problem z tymi sterami mianowicie nie dziala mi zadobrze PAD; dzialaja tylko niektore przyciski oraz wolant(podczas kalibrowania wogle nic sie nie pokazuje) wszystko jest w porzadku na Sterach creativa wszystko dziala jak nalezy a tu taki zonk :twisted: Jesli ktos mial podobny problem niech cos poradzi Z gory dziekuje za wszelka pomoc Powtarzam te stery nie sa do gier, ani do zestawow glosnikow dipolowych 5,1 creativa i innych , ktore tez sluza tylko do gier i filmow . Dzieciakiem nie jestem po 1 ,a co do tych sterow to nadaja sie do gier i do filmow ,bo jakosc dzwieku(w porownaniu do sterow creativa) w filmach i grach jest o wiele lepsza.Mam zestawik 4.1 i dzieki Kx project w filmach mam 4.1 ,anie jak w przypadku sterow creativa wprzednich i tylnych to samo ,w grach podobnie (niby nie obsluguja EAX), a normalnie EAX dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 29 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2004 No to po cholere piszesz takie duperele o padzie , wejdz sobie na forum kxow , poczytaj ze tworcy sterow Kx project praktycznie padami i grami sie nie zajmuja , i ten pad ci raczej nie zadziala nigdy, chyba ze ich bedziesz prosil zeby ci poprawili sterownik w co watpie . Skoro instalujecie Kxy macie powiedziane te stery na niektorych grach sie sypia i nie sa optymalizowane pod nie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...