Skocz do zawartości
unitekk

Zestaw WC..... ile warty ????????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój pierwszy post:-).

Znalazłem na allegro zestaw http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27616843 ile moży być warty, czy pompka poradzi sobie z 2 blokami i co z tym 'przyciąganiem ziemskim'??? Widziałem jego chłodniczki, schodzą po ok 100zł!!. Jak można w taki sposób wyczyścić bloki, czytałem po forum że ciężko spodnią część tak wypucować.

Pozdrawiam wszystkich. Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw niezly jak na poczatek, pompka spokojnie pociagnie te 2 bloki i chlodnice.

Mnie osobiscie niepokoi ten zielony nalot wewnatrz blokow, ktory siwadczy o tym, ze prawdopodobnie wczesniej ten koles nie uzywal miedzianej nagrzewnicy od kadeta tylko jakiejs aluminiowej i w blokach mogl powstac spory "syf". Niech ci przesle zdjecia wlotow blokow, to bede mogl powiedziec cos wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, mam foto, wygląda że wszystko OK, ładnie i czysto. Nalot powstał podczas czyszczenia (układ testwował przed polerką bloków). Wystarczyło przepłukać.

Znalazłem inny układ http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27600719, ale troche mi sie drogo wydaje. Chłodnica aluminiowa, jeden blok i pompka słabsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co sie stanie jak bedziesz uzywal chlodnicy aluminiowej i miedzianego bloku ? Jak nie, to poszukaj na forum fotek zasyfionego bloku po takim polaczeniu...

Co do tego zielonego nalotu... Zamiescilbys to foto tutaj, albo przeslal mi to wrzuce na serwer, bo jakos mi sie nie wydaje zeby ten nalot nie mial wplywy na wydajnosc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi